Nov 2020

Pandi in Ponomarenkovi še peto mesto

admin | Ned, 20.06.2004

Praga, 20. junija (STA) - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so v čeških Račicah končali nastope na predzadnji postaji svetovnega pokala. V nedeljskih bojih na 500-metrski razdalji sta se od slovenskih reprezentantov najbolj izkazali Antonia Panda in Špela Ponomarenko, ki sta sobotnemu drugemu mestu v disciplini K-2 dodali še peto. Za zmagovalkama, Nemkama Birgit Fischer in Carolin Leonhardt (1:43,00), sta zaostali 4,99 sekunde. Drugo mesto sta si priveslali Poljakinji Beata Mikolajczyk in Malgorzata Czajczynska (+1,75), tretje pa Švedinji Anna Karlsson in Sofia Paldanius (+2,54).

Manj uspeha sta na leta 1986 zgrajenem objektu imela Jaka Jazbec in Dejan Marjanovič v moškem kajaku, saj se nobenemu ni uspelo prebiti med 18 najboljših. Zmago je sicer slavil Norvežan Eirik V. Larsen (1:38,18), ki je za 56 stotink sekunde ugnal zmagovalca na 1.000 m Kanadčana Adama van Koeverdena, tretji pa je bil Avstralec Nathan Baggaley (+2,09), sicer drugi z včerajšnje preizkušnje.

Prihodnji konec tedna se bodo mirnovodaši pomerili še na zadnji tekmi svetovnega pokala v nemškem Duisburgu, kjer bodo poleg bojev na 1.000 in 500 metrov na sporedu tudi sprinterski obračuni na 200 m.

Izidi:
- moški: