Okt 2019

Pester kajakaški dan na Ljubljanici

admin | Ned, 15.09.2019

Ljubljanica je v soboto živela s kajakaškimi dogodki, saj so jo najprej zasedli najmlajši kajakaši, kanuisti, kanuistke in kajakašice, ki so nastopali na tradicionalnem Zmajčkovem pokalu ob zaključku serije tekem za slovenski pokal v mlajših kategorijah, popoldne pa je sledilo še državno prvenstvo v zmajevih čolnih.

Tudi letošnja izvedba Zmajčkovega pokala ob zaključku slovenskega pokala za mlajše kategorije je privabila številne mlade tekmovalke in tekmovalce in različnih slovenskih klubov, ki so se na Ljubljanici pomerili v spretnostnem poligonu.

Vse rezultate preizkušnje lahko najdete na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ZmajckovPokal2019_hWyU.pdf

Po koncu preizkušenj za najmlajše pa je sledilo še državno prvenstvo v zmajevih čolnih. Lansko leto je zmaga ostala v domačem klubu KKK Ljubljana, enako je bilo tudi letos, le da je bila sestava zmagovalnega čolna tokrat precej drugačna, predvsem pa polna zvenečih imen. Za ekipo Kajak kanu kluba Ljubljana so namreč veslali naši odlični spustaši Simon Oven, Anže Urankar, Tim Novak, Maks Frančeškin, mladinska reprezentanta v slalomu Helena Domajnko in Ulan Valant, Marko Petek, Matej Trampuž in Mark Šteblaj. V napetem finalu so premagali drugouvrščeno ekipo Kajak kanu kluba Krško, bronasto kolajno na državnem prvenstvu pa so si priveslali člani ekipe Kajak kanu kluba Tacen.