Maj 2019
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Peter Kauzer pred tekmo v Bratislavi počival

admin | Čet, 02.07.2009

Ljubljana – Čeprav so se slovenski slalomisti na divjih vodah komaj dobro vrnili z uvodne tekme za svetovni pokal v Pauju, so danes že krenili naprej. Bratislava bo ta konec tedna namreč gostila svetovno kajakaško karavano na drugi tekmi svetovnega pokala (4. in 5. julij), preizkušnjam na Slovaškem pa bo sledila še zadnja tekma letošnje sezone v Augsburgu) od 10. do 12. julija).

Seveda se je slovenski tabor proti Bratislavi podal zelo optimistično, saj je prva tekma svetovnega pokala pokazala, da so naši tekmovalci v odlični formi. Prvo mesto Petra Kauzerja in tretje mesto Dejana Kralja sta dali konkurenci pošteno za misliti, zato je pričakovati, da bodo tekmeci na omenjena Slovenca še posebej pozorni. Tu je seveda še Jure Meglič, ki je prav tako sposoben uvrstitve v finale. Konec koncev je na tekmi svetovnega pokala že zmagal in to pred domačimi navijači v Tacnu.

Seveda se najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer na konkurenco (nikoli) ne ozira. Trening v Španiji pred tekmo v Franciji je po njegovih besedah krasno uspel, da je zares vrhunsko  pripravljen pa je dokazal s fenomenalno zmago, kjer je vse sotekmovalce pošteno pustil zadaj.    »Počutje je super. Po prihodu iz Pauja sem počival in prav lepo je bilo biti teh nekaj dni doma. Na tekmi v Bratislavi bom skušal ponoviti vožnje iz Pauja in če mi to uspe, potem tudi rezultat ne bi smel izostati,« je povedal 25-letni Kauzer, ki je pokomentiral tudi skorajšnjo odpoved tekme: »Upam, da se bodo na ICF-ju (Mednarodna kajakaška zveza, op. a.) zamislili. Tri tekme svetovnega pokala so definitivno premalo na sezono. Treniramo celo zimo in pomlad, nato pa nastopimo na borih treh tekmah svetovnega pokala! Drugače pa mislim, da organizatorji ne bodo imeli težav z vodostajem in regulacijo le-tega. V primeru, da bo voda vseeno višja, pa je to zame le plus, saj mi tovrstni pogoji še bolj ustrezajo. To imam naravnost rad - saj veste, težje ko je, bolj sem vesel.«

Pri kanuistih se je trojica Dejan Stevanovič, Simon Hočevar in Benjamin Savšek sposobna prebiti v finale, kar je seveda tudi cilj fantov. »Najprej se želim dobro pripraviti v teh dveh dneh, kolikor jih imamo na voljo za trening na progi. To je sicer bolj malo časa za 'naštudirat' vse skupaj za kvalifikacije. Te so res naporne in neizprosne, tako, da je prvi korak naprej dobro odpeljati kvalifikacije, potem pa seveda uvrstitev med deseterico najboljših. S svojim veslanjem na zadnji tekmi nisem povsem zadovoljen, zato bom skušal v Bratislavi odpraviti napake, in k zadevi tudi pristopiti bolj tekmovalno in napadati na polno,« je dejal izkušeni Simon Hočevar.

Pri dekletih bosta na Slovaškem nastopili samo dve reprezentantki. Eva Terčelj bo tekmi v Bratislavi in Augsburgu izpustila, ker se bo raje v miru pripravljala na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo v Liptovskem Mikulašu konec julija. Bosta pa zato na štartu Urša Kragelj in Nina Mozetič. Medtem ko je Kragljeva prvo tekmo v Franciji izpustila zaradi 'tone' študijskih obveznosti, je Mozetičeva pokazala, da je v dobri formi, saj je z enajstim mestom v Franciji za las izpadla iz finala. Progo v Bratislavi slednja dobro pozna, saj je tam dosegala že visoke uvrstitve, zato se tekme pošteno veseli – tokrat ji finale, če le ne bo kazenskih sekund, ne bi smel uteči.

»Če sem iskrena se ne počutim prav gotovo pred tekmo, saj v zadnjem tednu občutki na vodi nisem bili pravi. Glava ni povsem prava, kajti v zadnjem času sem se posvečala študiju in se učila za izpite, posledično pa kajak nekoliko potisnila vstran. Težko biti osredotočen na dve stvari, saj ponavadi trpita obe, ker se nobeni ne posvečaš stoodstotno, kar je v bistvu še slabše, kot pa če se odločiš in v celoti posvetiš samo eni. Zato pravim, da nisem tekmovalno 'naštimana' in je pripravljenost vprašljiva. Spustila sem tudi veliko treningiv na divji vodi, ampak, po drugi strani pa je vse skupaj bolj v glavi,« je bila sprva nekoliko zadržana glede svojih pričakovanj Urša Kragelj, ki pa ji na srečo proga v Bratislavi ni neznanka: »Najprej bom videla, po katerem prŠportnica leta
Urša Kragelj
Športnik leta
Simon Oven


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam