Jun 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Ponomarenkova in Kraljeva v Brisbane

admin | Tor, 10.02.2009

Ljubljana, 04. februarja (STA) - Z obsežnimi pripravami na sezono 2009 so že pred časom začeli tudi slovenski kajakaši na mirnih vodah. Najboljši slovenski tekmovalki, Špela Ponomarenko in Tea Kralj, pa 17. Februarja odhajata na sedemtedenske priprave v avstralski Brisbane.

Na Gold Coast pri Brisbanu se Ponomarenkova odpravlja že drugič zapored. "Že lani so bile razmere tukaj super in nikjer v Evropi v tem terminu ni možno najti podobnih pogojev za vadbo. Tudi pogoji za sam trening so v Avstraliji takorekoč brezhibni, obenem pa se nam tam ponujajo tudi priložnosti za dober trening skupaj z Avstralci in drugimi tekmovalci, ki tja prihajajo na priprave," je pred potjo v Avstralijo napovedala Ponomarenkova, ki bo na "zlati obali" nabirala predvsem kondicijo in seveda tudi prve tekmovalne izkušnje za naporno leto, ko jo čakajo svetovno in evropsko prvenstvo, svetovni pokal in sredozemske igre. "Cilji so jasni. Na svojih 200- in 500-metrskih razdaljah si želim izboljšati najboljše rezultate."

Z njo bo v Avstralijo odpotovala tudi druga koprska tekmovalka Tea Kralj. Slovenski reprezentantki tesneje sodelujeta kakšno dobro leto in skupaj sta lani na študentskem svetovnem prvenstvu v Beogradu osvojili tudi zlato medaljo. "V tem športu sem že dobro desetletje in prav v zadnjem času sem ob sodelovanju s Špelo naredila velik napredek. Kaj in kako bo v Avstraliji, ne bom napovedovala, ampak se bom povsem prilagodila Špelinemu načinu dela," pa je napovedala Kraljeva.

Moški del ekipe z Jernejem Župančičem Regentom pa bo februarja opravil priprave v Novigradu na Hrvaškem. Tam bodo sodelovali tudi z nemškim trenerjem Ingolfom Beutlom, če se bo slednji dogovoril za sodelovanje s slovensko ekipo.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam