Avg 2020

Ponomarenkova šesta v Trasoni

admin | Ned, 04.07.2010

Gijon, 04. julija (STA) - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v španski Trasoni osvojila šesto mesto na 200 metrov. Ponomarenkovi tako ni uspelo ubraniti brona z lanskega EP, tokrat so ji stopničke ušle za dobrih sedem desetink sekunde.

"Glede na to, kako se je začela sezona, nad to tekmo nisem razočarana. Uvrstila sem se v finale, v katerem sem danes malo slabše startala. To me je mogoče stalo kakšnega mesta, ampak bron je bil nedosegljiv. Kljub vsemu pa vidim napredek, optimistično grem naprej, in upam, da lahko v naslednjem mesecu in pol do svetovnega prvenstva še veliko napredujem," je po tekmi povedala Ponomarenkova.

Zmagala je Madžarka Natasa Janics, druga je bila Poljakinja Marta Walczykiewicz, tretja pa Španka Teresa Portela Rivas.
Še pred Ponomarenkovo je na 200-metrski progi veslal tudi debitant na največjih mirnovodaških tekmovanjih Nejc Žnidarčič. Ta je tekmoval v finalu B, kjer je bil šesti, torej skupno 15.

Povsem enako uvrstitev je dosegel še drugi slovenski debitant na tovrstnih tekmovanjih Jošt Zakrajšek, le da se je on meril na 500-metrski progi. Zakrajška sicer popoldne čaka še nastop na 5000 metrov.

Več informacij:

Eva Terčelj