Jul 2020

Ponomarenkova v finalu A Szegeda

admin | Ned, 30.05.2010

Szeged, 29. maja (STA) - Koprska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je izvrstno začela z nastopi na drugi tekmi svetovnega pokala v Szegedu. Ponomarenkova se je v finale A prebila po drugem času svoje kvalifikacijske skupine in z enako uvrstitvijo v polfinalni skupini.

Potem ko je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Franciji v svoji paradni disciplini, 200 m sprint osvojila šesto mesto, je v Szeged prišla z namenom poseči še višje, ko se je zlahka prebila do finala.
Najhitrejša v polfinalu je bila Portugalka Teresa Portela, tretja je bila Kitajka Zhou Yu.

"Tekma je bila dobra, tudi s svojim veslanjem sem zadovoljna. Opaziti je napredek v primerjavi z zadnjo tekmo pred tremi tedni. Gre na bolje in upam, da bo do evropskega in svetovnega prvenstva le še boljše. Ker sem edina pri nas in sem najboljša, doma pa nimam internih kvalifikacij, za katere bi se morala posebej pripravljati, oziroma doma nimamo takšnih tekem, sem se odločila, da se bom udeležila vseh treh pokalov. Svojo formo sicer tempiram za evropsko in svetovno prvenstvo," je za STA dejala Ponomarenkova, ki se s stotinkami, ki so jo ločile do prvega mesta polfinala ne obremenjuje. "Jutri je finale, jutri je nova tekma, danes je bilo dovolj drugo mesto."

Ponomarenkova bo nastopila tudi v nedeljo v finalu B na 500 m.

Na tekmi bosta danes nastopila tudi Lovro Leban in Rok Kuk v finalu A v K-2, v nedeljo pa še v finalu A na 500 m. Jošt Zakrajšek danes vesla v finalu B na 1000 m v K-1. Zakrajšek bo nastopil tudi v nedeljo v finalu A na 500 m.

Eva Terčelj
Luka Božič