Maj 2019

Ponomarenkova v finalu na 200 m

admin | Ned, 04.07.2010

Gijon, 03. julija (STA) - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je uspešno začela nastope na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Trasoni. Največja slovenska adutinja tega prvenstva stare celine se je na svoji priljubljeni 200-metrski progi uvrstila v nedeljski veliki finale.

Ponomarenkova v Španiji brani bronasto odličje z lanskega EP v Brandenburgu. Svojo nalogo je začela dobro izpolnjevati, saj je s tretjim časom svoje kvalifikacijske skupine neposredno prišla med finalistke.

Drugi slovenski predstavnik v najkrajši disciplini Nejc Žnidarčič se je v kvalifikacijski skupini uvrstil na četrto mesto in se prebil v polfinale, tam je osvojil sedmo mesto, s čimer je napredoval v finale B.

Že dopoldne je svoje nastope končal Jernej Župančič Regent. Ta je na njemu najbolj priljubljeni 1000-metrski progi zasedel končno 11. mesto. S tem je za mesto izboljšal uvrstitev z lanskega EP v Brandenburgu, a svoje želje po velikem finalu ni uresničil.

Več informacij: