Jun 2018

Pravilnik tekmovanja za Slovenski pokal mlajših ka

admin | Sre, 21.01.2004

Na podlagi 2.točke prvega odstavka 22. člena Statuta Kajakaške zveze Slovenije (KZS) je predsedstvo KZS na seji dne 20. januarja 2004 sprejelo

Pravilnik tekmovanja za Slovenski pokal mlajših kategorij

1. člen
(Namen)

(1) Tekmovanje za Slovenski pokal mlajših kategorij se organizira z namenom popularizirati kajakaštvo med mlajšimi kategorijami. Glavni namen je zagotoviti tekmovalcem teh starostnih kategorij možnost tekmovati preko vse sezone. Cilj tekmovanja je motiviranje tekmovalcev v daljšem časovnem obdobju. Z določitvijo disciplin po starostnih kategorijah se usmerja razvoj in preprečuje prezgodnja specializacija. Slovenski pokal mlajših kategorij vsebuje letno in zimsko serijo tekmovanj. Zimska serija tekmovanj se točkuje samo za kategorije dečkov in deklic.

(2) Zimska serija tekmovanj se organizira z namenom, da se tekmovalce nižjih starostnih kategorij motivira preko zime za vadbo dodatnih športov. S to vadbo naj bi mladi pridobili  višji nivo osnovnih motoričnih sposobnosti in bili motivirani za redno vadbo preko celega leta.

2. člen
(kategorije)

(1) Na tekmovanjih za Slovenski pokal mlajših kategorij lahko nastopajo tekmovalci v naslednjih kategorijah in disciplinah:

Cicibani              K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Cicibanke           K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Mlajši dečki        K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Mlajše deklice    K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Starejši dečki     K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
                          C-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Starejše deklice K-1 slalom, spust, spust-sprint, prirejeni slalom
Mlajši mladinci    K-1 slalom, spust, spust-sprint,
                          C-1 slalom, spust, spust-sprint,
                          C-2 slalom, spust, spust-sprint,
Mlajše mladinke K-1 slalom, spust, spust-sprint,
Mladinci              K-1 slalom, spust, spust-sprint,
                          C-1 slalom, spust, spust-sprint,
                          C-2 slalom, spust, spust-sprint,
Mladinke             K-1 slalom, spust, spust-sprint,

(2) V kategoriji cicibani, cicibanke nastopajo tekmovalci/ ke, ki v tekočem letu napolnijo 10 let in mlajši. V skupnem seštevku slovenskega pokala  se cicibani /ke uvrščajo v kategorijo mlajši dečki/deklice. Strokovni svet pred začetkom sezone določi tekmovanja na katera se uvrsti kategorija cicibani.

(3) V kategoriji mlajši dečki, deklice nastopajo tekmovalci/ke ki v tekočem letu napolnijo 12 let in mlajši.

(4) V kategoriji starejši dečki, deklice nastopajo tekmovalci/ke ki v tekočem letu napolnijo 14 let in mlajši.

(5) V kategoriji mlajši mladinci, mladinke nastopajo tekmovalci/ke ki v tekočem letu napolnijo 16 let in mlajši.

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek