Jul 2019

Pred slalomisti še zadnji sklop priprav

admin | Tor, 15.03.2011

Del slovenskih slalomistov na divjih vodah, ki je treniral v Avstraliji, se v teh dneh vrača v domovino, za vse tiste, ki so se odločili za trening nekoliko bližje - v Atenah - pa se priprave že prevešajo v zaključni del.

Pogoji za trening v Grčiji so dobri, čeprav je bilo v prvem delu priprav tudi nekaj hladnejših dni. Poleg slovenskih tekmovalcev so na treningu v Atenah tudi tekmovalci iz Nemčije, Španije, Češke, Italije, Poljske, Hrvaške in Grčije. Pred nekaj dnevi je na trening v Atene prišel tudi dvakratni olimpijski zmagovalec Tony Estanguet, v Atene pa bo pripotoval tudi del slovaške reprezentance. V slovenski ekipi so najbolje zastopani kanuisti. Dejan Kralj je v tem trenutku edini slovenski kajakaš v Atenah, precej treninga pa je že opravil tudi v dvosedu skupaj s Simonom Hočevarjem. Najboljši kanuist zadnjih sezon Benjamin Savšek ima nekoliko več družbe. Z njim so na pripravah namreč še kanuisti Jure Lenarčič, Blaž Cof in Nejc Kravanja ter brata Janežič v dvosedu.

Drugouvrščeni z lanskoletne tekme svetovnega pokala v Pragi Benjamin Savšek je z do sedaj opravljenim treningom zadovoljen: »Potem ko doma celo zimo nismo imeli prave možnosti veslanja na divji vodi, želimo tu v Atenah preveslati čim več divje vode. Prvi del priprav je bil namenjen predvsem čim več vožnjam na progi, v drugem delu pa se bomo posvečali že bolj specialnim treningom, vezanim na sestavljanje cele proge. Pogoji za trening so zelo dobri, še posebej sedaj, ko se je še nekoliko ogrelo. Pred prihodom v Atene, smo doma opravili veliko kondicijskega treninga, tako da si sedaj s treningom na divji vodi želimo dvigniti nivo priprave. Že na prvih tekmah želim dobro veslati, saj je to vedno dober pokazatelj za celo sezono.«

Trening na olimpijski progi bo možen do konca meseca. Zadnji teden se bosta Dejanu Kralju pridružila še kajakaša Peter Kauzer in Janoš Peterlin, ki sta se prva vrnila iz Avstralije in bosta teden dni priprav opravila še v Grčiji.

Se pa nad olimpijski objekt zgrinjajo črni oblaki. Postopek reševanja pritožbe med dvema družbama, ki sta kandidirali za upravljanje z objektom, še vedno ni zaključen, država pa prav tako ne izda gradbenega dovoljenja za graditev vodnega parka v okviru slalomskega objekta. Zaradi vseh omenjenih težav namerava družba, ki trenutno omogoča trening na objektu, odstopiti od nadaljnjega delovanja, tako da bo objekt, kot kaže, v prihodnje prenehal obratovati.