Sep 2019

Pred sprinterji nastop na mediteranskih igrah

admin | Sre, 20.06.2018

Anjo Osterman, Simona Blaževiča in Roka Šmita konec tedna čaka nastop na mediteranskih igrah, ki bodo letos potekale v Španiji. Tarragona bo gostila večino športnih dogodkov letošnjih iger, kajakaška tekmovanja pa se bodo odvijala bližje Barceloni. Tekmovanja v sprintu na mirnih vodah bo namreč gostilo prizorišče olimpijskih iger iz leta 1992 v Castelldefelsu, kakšnih deset kilometrov oddaljenem od barcelonskega letališča.

Na igrah bo nastopalo prek štiri tisoč športnikov iz 26 držav, ki bodo tekmovali v 31 različnih športih. V 260-članski slovenski ekipi (88 športnikov in 91 športnic ter njihovi spremljevalci) bodo trije slovenski mirnovodaši – Anja Osterman, Rok Šmit in Simon Blaževič, kot trenerja pa jih bosta spremljala Špela Ponomarenko Janić in Fredi Apollonio. Sprinterji bodo tekmovali na 200- in 500-metrskih razdaljah. Ženske bodo tekmovale le v kajakaškem enojcu, moški pa poleg enojca na obeh omenjenih razdaljah še v kajakaškem dvojcu na 500 metrov. V soboto bodo na vrsti kvalifikacije in polfinala na vseh razdaljah in v vseh kategorijah (začetek ob 9. uri), v nedeljo pa se bodo tekmovalke in tekmovalci od 10. ure dalje v finalnih nastopih potegovali za kolajne mediteranskih iger. Kajakaštvo na mirnih vodah je del mediteranskih iger od leta 1979 dalje, ko so bile igre v Splitu.

Uradna stran mediteranskih iger: http://www.tarragona2018.cat/en/

Facebook stran MI: https://www.facebook.com/Tgn2018/