Jun 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Pregled leta 2014

admin | Sre, 31.12.2014

Izteka se še eno izjemno leto za slovensko kajakaštvo. V letu 2014 so slovenski reprezentanti osvojili kar 19 kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev (med člani, mlajšimi člani in mladinci), zlato na MOI v Nanjingu, Nejc Žnidarčič je bil najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu, Božič in Taljat sta bila v skupni razvrstitvi slalomske serije svetovnih pokalov tretja, poleg tega pa so na svetovnih pokalih v slalomu, spustu, kajakaškem maratonu in v parakajakaštvu naši tekmovalci v letošnji sezoni na odru za zmagovalce stali sedemnajstkrat. Vabimo vas k ogledu nekaterih pomembnejših dogodkov leta.

JANUAR

Novo leto so tekmovalci začeli s pripravami na snegu.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/kajakasi-pred-odhodom-v-tople-kraje-se-na-snegu

 

 

FEBRUAR

Jošt Zakrajšek je v okviru priprav v Argentini uspešno nastopal na tamkajšnjih tekmovanjih.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/dve-bronasti-kolajni-za-josta-zakrajska

 

MAREC

Sprinterja na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Alan Apollonio sta bila izbrana za najboljša športnika Mestne občine Koper v letu 2013.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-kopru-navdusujeta-sprinterja-na-mirnih-vodah

 

Kajakaš Jure Meglič je uradno sporočil, da bo z letošnjo sezono začel zastopati barve Azerbajdžana, ki si je že dalj časa prizadeval v svoje vrste pridobiti odličnega tekmovalca in začeti razvijati ta šport tudi v svojem okolju.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jure-meglic-odslej-za-azerbajdzan

 

Na Mostu na Soči državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah na 5000-metrski razdalji ni prineslo večjih presenečenj. V konkurenci kajakašev je slavil Jošt Zakrajšek. Državni naslov med mlajšimi člani je osvojil kajakaš Simon Oven, med mladinci je bil najboljši Matic Klobučar, najboljša kajakašica državnega prvenstva pa je bila Anja Osterman.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jost-zakrajsek-znova-drzavni-prvak-na-5000-metrov

 

APRIL

Na Savi Dolinki so se spustaši na divjih vodah pomerili za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu. Ob odsotnosti Tima Kolarja, ki si je med treningom izpahnil ramo, ter Nejca Žnidarčiča, ki ni nastopil zaradi bolečin v hrbtu, si je naslov prvaka med kajakaši priveslal Simon Oven. V konkurenci kanuistov je bil najboljši Simon Hočevar, med kajakašicami mladinkami pa je bila najboljša Neža Vrevc.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/podeljeni-naslovi-drzavnih-prvakov-v-klasicnem-spustu

Na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Penrithu se je predzadnji dan prvenstva veselila tudi slovenska ekipa. Vid Kuder Marušič je v kajakaškem finalu mladincev namreč zasedel drugo mesto in s tem prišel do prve posamične kolajne z mladinskih prvenstev. Odlično je nastopil tudi Niko Testen, ki je bil četrti, Vid Karner pa je zasedel 21. mesto. Zelo blizu kolajne v dvojcu sta bila Jakob Jeklin in Niko Testen, ki sta bila četrta.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/vid-kuder-marusic-svetovni-mladinski-podprvak

Po sobotnem slavju slovenske ekipe in naslovu svetovnega mladinskega podprvaka, ki si ga je priveslal kajakaš Vid Kuder Marušič, je bilo v slovenskem taboru veselo tudi zadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji. Kanuist Luka Božič si je v konkurenci mlajših članov priveslal srebrno kolajno.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/svetovni-podprvak-tudi-kanuist-luka-bozic

 

MAJ

Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Slovenijo v finalu A na 1000 metrov zastopala Alan Apollonio in Simon Blaževič v konkurenci kajakaških dvojcev. V finalu sta zasedla sedmo mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-milanu-sedmo-mesto-apollonia-in-blazevica-na-1000-metrov

Zadnji tekmovalni dan prve tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki je potekala v Milanu, je parakajakaš Dejan Fabčič priveslal do srebne kolajne. V drugem finalu A sta veslala Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila na 500 metrov osma, Jošt Zakrajšek je na 5000 metrov zasedel šesto mesto, Simon Oven je bil dvanajsti. Anja Osterman je veslala v finalu B na 200 metrov, kjer je bila sedma, skupno 16.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/parakajakas-dejan-fabcic-drugi-v-milanu-zakrajsek-6-apollonio-blazevic-8

Jošt Zakrajšek je na drugi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Račicah zasedel šesto mesto na 5000 metrov.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/zakrajsek-znova-sesti-na-5000-metrov

 

Spustaši na divjih vodah so v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. Večjih presenečenj v končni razvrstitvi državnega prvenstva ni bilo, saj je naslov prvaka med kajakaši pripadel Nejcu Žnidarčiču, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/znidarcic-drzavni-prvak-med-kajakasi-cof-med-kanuisti

 

Kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič so na evropskem prvenstvu na Dunaju spisali slovensko zgodovino. Z naslovom ekipnih evropskih prvakov so postali prvi slovenski kanuisti z ekipnim zlatom, saj so kanuisti do tedaj na evropskih prvenstvih zbrali tri bronaste kolajne.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/kanuisti-zlati-na-dunaju

 

JUNIJ

Luka Božič in Sašo Taljat sta na članskem evropskem prvenstvu na Dunaju priveslala do bronaste kolajne – prve slovenske kolajne na evropskih prvenstvih v kategoriji dvojcev. Sicer pa je bila to njuna druga članska kolajna s prvenstev, saj sta že bila bronasta leta 2009 na svetovnem prvenstvu v Španiji.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-z-novim-bronom-s-clanskih-prvenstev

Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki je potekala na olimpijski progi v Londonu, je v slovenski tabor prinesel mešane občutke. Kanuist Benjamin Savšek je za las zgrešil kolajno in bil četrti, najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s petim mestom dosegel kajakaš Janoš Peterlin, Martin Albreht pa je bil mesto za njim in izenačil doslej najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Precej skrbi je povzročila poškodba Petra Kauzerja, ki je bil v kvalifikacijah najboljši, v polfinalni vožnji pa si je izpahnil ramo. V popoldanskih ekipnih tekmah so kanuisti zasedli tretje mesto

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/kanuisti-tretji-savsek-za-las-ob-kolajno-kauzer-z-izpahnjeno-ramo

V Bohinju je potekala tekma za svetovni pokal v kajakaškem maratonu, ki je bila hkrati tudi generalka za evropsko prvenstvo, ki bo na Gorenjskem prihodnje leto. Na tekmi svetovnega pokala so se izkazali tudi slovenski tekmovalci, ki so priveslali do štirih kolajn. Na tekmi v kratkem maratonu je med člani zmagal Jošt Zakrajšek, med mladinci je bil najboljši Matic Klobučar, v isti konkurenci je bil Jani Jarc tretji, bronaste kolajne med mladinkami pa se je veselila tudi kajakašica Ines Matuc.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/na-svetovnem-pokalu-v-bohinju-stiri-slovenske-kolajne-zmagi-zakrajska-in-klobucarja

Po rezultatsko zelo uspešnem prvem dnevu tekme svetovnega pokala v kajakaškem maratonu v Bohinju je tudi drugi dan slovenska ekipa prišla do kolajne. Za njo je poskrbela kajakašica Ines Matuc, ki je bila v konkurenci mladink na 18,7 kilometra dolgi progi tretja.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/ines-matuc-tretja-na-svetovnem-pokalu-v-kajakaskem-maratonu-v-bohinju

Primorski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat je z odlično finalno vožnjo prišel do zmage na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Na olimpijski progi v Londonu sta tekmece prehitela za več kot dve sekundi.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-zmagala-na-tekmi-svetovnega-pokala-v-londonu

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Valtellini je prinesel prvo kolajno za slovensko ekipo. Na ekipni tekmi v klasičnem spustu so se Slovenci med dvojci veselili brona. Posadke so bile tokrat nekoliko spremenjene, saj so Slovenci dodaten dvojec sestavili le za ekipno tekmo, tako da se je Rok Markočič v čolnu pridružil Blažu Cofu, Anže Urankar pa Simonu Hočevarju. Medalje sta se veselila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-valtellini-prva-kolajna-za-slovenijo-ekipa-dvojcev-bronasta

Na sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva v Valtellini so se naši reprezentanti v posamični konkurenci veselili še treh kolajn. Najžlahtnejšo sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v konkurenci dvojcev, srebro sta v isti konkurenci osvojila Blaž Cof in Simon Hočevar, srebro pa si je prav tako priveslal tudi kajakaš Nejc Žnidarčič. Spustaši so bili odlični tudi v moštvenih vožnjah. Kajakaši so postali svetovni prvaki, kanuisti pa so bili tretji.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/znidarsic-in-zganjar-svetovna-prvaka-znidarcic-ter-cof-in-hocevar-podprvaki

Slalomisti so nadaljevali z izjemnimi rezultati na domači progi v Tacnu. Po lanskoletnem uspehu, ko so kolajne osvojili v prav vseh disciplinah, sta letos za slavje prvi dan finalnih odločitev poskrbela kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, ki sta finalno vožnjo končala na prvem in tretjem mestu. Uspeh je s petim mestom dopolnil Anže Berčič, v finalu pa sta veslala še kajakaš Martin Albreht, ki je bil sedmi, in kanuistka Nina Bizjak, ki je zasedla deseto mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-tacnu-zmaga-benjamina-savska-in-tretje-mesto-luke-bozica

Tacenska preizkušnja za svetovni pokal se je končala še z dvema kolajnama. V finalu kanuističnih dvojcev sta Luka Božič in Sašo Taljat še na tretji letošnji tekmi osvojila kolajno, bila sta namreč druga. Tik za zmagovalnimi stopničkami je tekmo končala Urša Kragelj, ki je bila četrta. Ob koncu dneva so bile kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak tretje v ekipni tekmi.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/nove-stopnicke-za-luko-bozica-in-sasa-taljata

Mladinci in mlajši mladinci so v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu v slalomu. Med kajakaši se je naslova prvaka veselil Niko Testen, med kajakašicami Neža Vrevc, med kanuisti Jakob Jeklin, med dvojci Jeklin in Testen, med kanuistkami pa Lea Novak.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/solkan-gostil-dp-za-mladince-in-mlajse-mladince

 

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v avstrijskem Lofru priveslal do zlate kolajne. To mu je uspelo v njegovi paradni disciplini – sprintu na divjih vodah. V finalu sta veslala še Anže Urankar in Vid Debeljak.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/nejc-znidarcic-zmagal-na-tekmi-svetovnega-pokala-v-sprintu

Kanuist Benjamin Savšek je še enkrat več dosegel izvrsten rezultat na tekmah svetovnega pokala. Na tretji tekmi svetovnega pokala v Pragi je zasedel tretje mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/nova-kolajna-za-benjamina-savska

 

Tudi dvojec Luka Božič – Sašo Taljat je bil uspešen na Češkem. Še na četrti tekmi sezone sta se zavihtela na zmagovalni oder – v Pragi sta bila tretja.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-znova-na-stopnickah

 

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v francoskem Mantes en Yvelinesu so v finalu A na 1000 metrov veslali trije slovenski čolni. Kajakaški dvojec Jarc – Šmit je bil med mladinci sedmi, kajakaš Matic Klobučar je bil med mladinci osmi, Simon Oven pa je med mlajšimi člani zasedel deveto mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/na-ep-v-franciji-trije-finalni-nastopi-na-1000-metrov

Sprinterji na mirnih vodah so evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Mantes en Yvelinesu zaključili s finalnimi tekmami na 500 in 200 metrov. Zadnji dan prvenstva so naši predstavniki nastopili v dveh finalih A in petih finalih B. Jani Jarc in Jan Šmit sta bila med kajakaškimi dvojci na 500 metrov šesta, Anja Osterman pa je bila na isti razdalji med mlajšimi članicami osma.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/za-konec-prvenstva-sesto-mesto-dvojca-jarc-smit-in-osmo-mesto-anje-osterman

Spustaši na divjih vodah so člansko sezono 2014 zaključili z enkratnim izkupičkom. Na zadnji tekmi svetovnega pokala na Dunaju, kjer so se tekmovalci pomerili v sprintu, se je na najvišjo stopničko povzpel Nejc Žnidarčič, tretje mesto pa je zasedel Vid Debeljak. V finalu sta veslala tudi preostala Slovenca na tekmi. Anže Urankar je bil deseti, Rok Markočič pa 13. Nejc Žnidarčič je zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/nejc-znidarcic-prvi-vid-debeljak-tretji-na-zadnji-tekmi-svetovnega-pokala-v-sprintu-na-divjih-vodah

Po hudi bolezni se je ob koncu meseca poslovil predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc, ki je s svojim delovanjem in zagnanostjo slovenski kajakaški šport približal velesilam, bil pa je tudi med najzaslužnejšimi za organizacijo številnih kajakaških prvenstev in tekem na najvišjem mednarodnem nivoju pri nas.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/in-memoriam-bojan-zmavc-1961-2014

 

JULIJ

Kajakaš Niko Testen je v mladinskem finalu evropskega prvenstva v Skopju priveslal do bronaste kolajne in s tem slovenski ekipi prinesel prve stopničke na tem prvenstvu.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/niko-testen-bronast-na-evropskem-prvenstvu-za-mladince-in-mlajse-clane-v-skopju

 

Kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Nina Bizjak so na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju priveslale do ekipne zlate kolajne, Eva Terčelj pa je uspeh dopolnila še s posamičnim bronom. Zadnji dan prvenstva so v posamičnih finalih nastopili še trije slovenski čolni. Alja Kozorog je bila šesta, Neža Vrevc osma, Tine Kancler in Jakob Jež pa sta prav tako zasedla osmo mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/kajakasicam-zlato-evi-tercelj-bron-v-skopju

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Brandenburgu je imela Slovenija v finalu A na 1000 metrov en čoln. V finalu kajakaških dvojcev sta veslala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta zasedla osmo mesto. Na isti razdalji je v finalu B veslal Jošt Zakrajšek, ki je zasedel skupno enajsto mesto. V finalu B na 500 metrov je nastopila Anja Osterman, ki je bila peta, kar ji je skupno prineslo 14. mesto, Dejan Fabčič pa je v parakanuju obstal v polfinalu.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/apollonio-in-blazevic-na-ep-v-brandenburgu-osma-zakrajsek-enajsti-ostermanova-14

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Brandenburgu je Jošt Zakrajšek na 5000 metrov zasedel sedmo mesto.  

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jost-zakrajsek-za-konec-ep-v-nemciji-sedmi-na-5000-metrov

 

Tretji tekmovalni dan na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je slovenska ekipa razveselila dveh kolajn v posamični sprinterski preizkušnji. Na stopničke sta se povzpela kajakaša Anže Urankar, ki je bil drugi, in Žan Jakše, ki je bil tretji. V finalnih vožnjah je veslalo še pet slovenskih mladinskih reprezentantov.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/na-mep-v-banjaluki-srebro-za-anzeta-urankarja-in-bron-za-zana-jakseta

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah. Ekipa kajakašev je priveslala do tretje slovenske kolajne na reki Vrbas. Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak so bili drugi. Tik pod stopničkami so tekmovanje končale tudi kajakašice, ki so bile četrte. Tekmovanje v Banjaluki si je ogledal tudi monaški knez Albert II.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/slovenski-uspeh-na-mep-v-banjaluki-spremljal-tudi-monaski-knez-albert-ii

Predzadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Szegedu so imeli Slovenci na startu sedem posadk. V dopoldanskem delu tekmovanja je bil mladinec Matic Klobučar najboljši v finalu B na 1000 metrov, Alan Apollonio in Simon Blažević pa sta med mlajšimi člani na isti razdalji prav tako priveslala do prvega mesta v finalu B.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/matic-klobucar-ter-alan-apollonio-simon-blazevic-v-szegedu-najboljsi-v-finalu-b-na-1000-metrov

V Solkanu je potekala močna mednarodna slalomska tekma za mlade slalomiste. Na prvi tekmi evropskega pokala ECA Junior Cup v tej sezoni so se slovenski tekmovalci odrezali zelo dobro, saj so v dveh dneh osvojili kar 24 kolajn.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/mladi-slovenski-slalomisti-uspesni-v-solkanu-v-dveh-dneh-24-kolajn

Vrhunski šport s seboj prinaša tudi poškodbe, s katerimi se vsako leto spopadajo športniki v različnih športnih panogah. Pri tem ni izjema niti kajakaštvo, kjer se vsako leto pojavljajo težave z bolj in manj resnimi poškodbami. A zdi se, da je bila letošnja sezona še posebej zaznamovana s poškodbami, predvsem tistimi, povezanimi z rameni. Med poškodovanimi so se znašli Peter Kauzer, Tim Kolar, Vid Karner in Nejc Konda.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/sezona-2014-sezona-poskodovanih-ramen

 

AVGUST

Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v španskem La Seu d'Urgellu je imela Slovenija v finalih dva predstavnika. Preboj med najboljšo deseterico je uspel kanuistoma Benjaminu Savšku in Juretu Lenarčiču. Slednji je na koncu tekmovanje končal na sedmem mestu, Benjamin Savšek pa tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/savsek-cetrti-lenarcic-sedmi-v-finalu-svetovnega-pokala-v-spaniji

Zadnji dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu je v finalu nastopila kajakašica Urša Kragelj. Primorka je tekmovanje zaključila na četrtem mestu, s 15 stotinkami sekunde zaostanka za bronom.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/tudi-ursa-kragelj-tik-pod-stopnickami-na-cetrti-tekmi-svetovnega-pokala

Svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah se je začelo s preizkušnjami v parakajakaštvu, kjer je slovenske barve zastopal Dejan Fabčič. Primorski tekmovalec je nastopil tako v parakajaku kot v parakanuju in se v obeh disciplinah prebil do polfinala, kjer pa je nato zaključil s svojimi nastopi.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/dejan-fabcic-nastope-v-moskvi-sklenil-z-dvema-polfinaloma

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je na 1000-metrski razdalji svetovnega prvenstva v Moskvi veslal v finalu B, kjer je zasedel peto mesto, v skupni razvrstitvi na tej razdalji pa 14. Nastopil je tudi na 5000 metrov in bil enajsti.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jost-zakrajsek-11-na-5000-metrov-in-5-v-finalu-b-na-1000-metrov

Luka Božič in Sašo Taljat sta serijo tekem za svetovni pokal končala na šestem mestu. Na zadnji tekmi svetovnega pokala v nemškem Augsburgu sta bila edina slovenska finalista. Tekma je bila pomembna tudi zaradi skupne razvrstitve v svetovnem pokalu, kjer sta zasedla tretje mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/bozic-in-taljat-v-augsburgu-sesta-v-svetovnem-pokalu-skupno-tretja

S polfinalnimi in finalnimi tekmami v slalomu na mirnih vodah se je v Nanjingu končalo kajakaško tekmovanje na mladinskih olimpijskih igrah. Slovenska tekmovalca Anže Urankar in Leon Breznik sta nastopila zelo dobro, saj se je Urankar razveselil naslova mladinskega olimpijskega prvaka med kajakaši, kanuist Leon Breznik pa je nasprotniku premoč priznal v boju za bronasto odličje.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/tradicija-uspehov-na-moi-se-nadaljuje-anze-urankar-zlat-leon-breznik-4

 

SEPTEMBER

Špela Ponomarenko Janić, kajakašica leta 2013, je postala mama. V sredo, 10. 9. 2014, sta se z možem in nekdanjim odličnim sprinterjem na mirnih vodah Stjepanom Janićem razveselila sina Adama.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/nasa-kajakaska-druzina-se-je-povecala

 

 

Kanuist Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu v ameriškem Deep Creeku brez kazenskih sekund osvojil naslov svetovnega podprvaka. Luka Božič je bil z dvema dotikoma na koncu osmi.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/savsek-dvajset-minut-svetovni-prvak-v-deep-creeku-bozic-osmi

Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so na svetovnem prvenstvu slalomistov v Deep Creeku osvojili bronasto kolajno v konkurenci ekip.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/slovenski-kanuisti-ekipno-do-brona-kajakasi-sesti

 

Lepši zaključek slalomskega svetovnega prvenstva v Deep Creeku bi si le težko želeli. Primorska naveza Luka Božič – Sašo Taljat je z izvrstnima vožnjama tako v polfinalu kot kasneje v finalu zasluženo priveslala do naslova svetovnih prvakov.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-v-deep-creeku-postala-svetovna-prvaka

Blizu še četrti kolajni na svetovnem prvenstvu v Deep Creeku so bile tudi kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, ki so zasedle četrto mesto. V napeti tekmi so drugo zaporedno kolajno s svetovnih prvenstev zgrešile za vsega 37 stotink sekunde.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/kajakasice-znova-blizu-kolajni-tokrat-cetrte

 

Kajakaška zveza Slovenije je na volilni skupščini izvolila novo vodstvo za obdobje od leta 2014 do leta 2018. Pokojnega Bojana Žmavca je na mestu predsednika Kajakaške zveze Slovenije nasledil Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljana.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/novi-predsednik-kzs-je-andrej-ribic

 

Bled je gostil prvi del tekme državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili na 1000-metrskih razdaljah, kjer se je v članski konkurenci naslova državnega prvaka pričakovano veselil Jošt Zakrajšek, med kajakašicami pa je bila najboljša Anja Osterman.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/drzavni-prvaki-v-sprintu-na-1000-metrov-so-znani

Po preizkušnjah na 1000 metrov so se tekmovalke in tekmovalci na Bledu dan kasneje za državne naslove pomerili še na 200- in 500-metrski razdalji. Anja Osterman je bila najboljša na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek je bil najhitrejši na 500 metrov, na 200 metrov je slavil Vid Debeljak, v kanuju na 200 metrov pa je bil med člani najboljši Simon Požek. Na DP so tekmovalci nastopili v šestih starostnih kategorijah.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/clanski-drzavni-prvaki-v-sprintu-so-zakrajsek-ostermanova-debeljak-in-pozek

 

OKTOBER

V avstrijskem Oetztalu je že sedmič potekalo tekmovanje Adidas Sickline, ki k našim severnim sosedom vselej privabi številne tekmovalce v ekstremnem kajakaštvu. Preizkušnje se je tokrat izmed slovenskih predstavnikov udeležil Matic Terčelj, ki je iz kvalifikacij napredoval v naslednjo fazo tekmovanja, kjer pa mu nato v zelo močni konkurenci ni uspel preboj povsem na vrh. Na koncu je zasedel 45. mesto.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/matic-tercelj-nastopil-na-znamenitem-adidas-sicklinu

Celjski kajakaški poligon na Savinji je gostil zaključno dejanje slalomske sezone 2014 – člansko državno prvenstvo. Ob odsotnosti nekaterih reprezentantov so si naslove državnih prvakov priveslali Simon Brus med kajakaši, Benjamin Savšek med kanuisti, Urša Kragelj med kajakašicami, Alja Kozorog med mladinkami ter Tine Kancler in Jakob Jež med dvojci.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-celju-smo-dobili-drzavne-prvake-v-slalomu

Po koncu članskega državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah so obiskovalci proge na Špici v Celju lahko uživali še v nočni tekmi pod reflektorji za Pokal Celja. Tudi na tej tekmi so zmage dosegli tisti tekmovalci, ki so bili najboljši že v popoldanskem delu tekmovanja. Simon Brus je zmagal med kajakaši, Urša Kragelj med kajakašicami, Benjamin Savšek pa med kanuisti.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/zmage-na-pokalu-celja-v-roke-drzavnih-prvakov

V Bohinju so organizirali osmi mednarodni bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel tudi kot državno prvenstvo za člane in mladince. V moški konkurenci se je naslova državnega prvaka razveselil sprinter Jošt Zakrajšek, med kajakašicami je bila najboljša mladinka domačega kluba Špela Bajrič. Najboljši mladinec v državi je postal Rok Štefič, najhitrejši med rekreativci pa je bil Jože Hafner.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jost-zakrajsek-drzavni-prvak-v-kajakaskem-maratonu

Tekmovalci in tekmovalke so se na Ljubljanici pomerili na osmem ljubljanskem kajakaškem maratonu. Na krožni progi med Kajak kanu klubom Ljubljana na Livadi in Žitnim mostom je med člani najboljši čas postavil kajakaš Jošt Zakrajšek. Na Ljubljanici so nastopili tudi mlajši tekmovalci, veterani, rekreativci in tekmovalci v veslanju stoje (SUP).

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/jost-zakrajsek-zmagovalec-8-ljubljanskega-kajakaskega-maratona

 

NOVEMBER

Veliko zanimanja so požele tudi kajakaške vragolije Matica Štruklja, ki je objavil posnetek boja z brzicami reke Save ob povišanem vodostaju. Posnetek je postal hit družbenih omrežij, pa tudi nekaterih medijev.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/matic-strukelj-na-savi-pri-crnucah-in-priblizno-1000m3-s-pretoka

 

 

 

DECEMBER

Medijska hiša Sportscene je zagnala projekt svetovnih veslaških nagrad (World Paddle Awards). Izbor tokrat poteka prvič, nagrade pa bodo podelili prihodnjo pomlad v nemškem Augsburgu. Med nominiranci v sedmih kategorijah so tudi svetovna prvaka iz ZDA Luka Božič in Sašo Taljat ter Nejc Žnidarčič, ki je na svetovnem prvenstvu v Valtellini osvojil že svojo šestnajsto kolajno s prvenstev. Zmagovalce posamičnih kategorij bodo prinesli glasovi strokovne žirije (50-odstotkov), polovico pa bodo prispevali glasovi navijačev in podpornikov, ki bodo lahko glasovali preko spletne strani 'World Paddle Awards'.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-ter-nejc-znidarcic-med-kandidati-za-najboljse-tekmovalce-leta-na-svetu

Prvič je potekalo tudi državno prvenstvo v morskem kajaku oziroma 'surfskiju'. Državno prvenstvo v 'surfskiju' je potekalo v okviru tekme za Pokal Kopra, na kateri so nastopili tudi tekmovalci v veslanju stoje (SUP).

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/v-kopru-uspesno-zakljucena-prva-tekma-drzavnega-prvenstva-v-morskem-kajaku-in-tekma-v-sup-u-za-pokal-kopra

Benjamin Savšek, srebrni s svetovnega prvenstva v ameriškem Deep Creeku, je bil izbran za najboljšega športnika Ljubljane.

http://www.siol.net/sportal/drugi_sporti/preostalo/2014/12/zakljeva_in_savsek_znova_najboljsa_sportnika_ljubljane.aspx

 

V Tolminu je Kajakaška zveza Slovenije nagradila najboljše tekmovalce pretekle sezone. Ob številnih uspehih je bil izbor težak, na koncu pa sta naziv najboljših prejela Luka Božič in Sašo Taljat – svetovna prvaka iz ZDA, bronasta z EP na Dunaju in tretjeuvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala. Najboljša športnica KZS v sezoni 2014 je postala Eva Terčelj.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-ter-eva-tercelj-sportniki-leta-kzs

Luka Božič in Sašo Taljat sta se razveselila tudi naziva najboljših športnikov Primorske.

http://www.kajak-zveza.si/moduli/novice/luka-bozic-in-saso-taljat-najboljsa-sportnika-primorskeŠportnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam