Jul 2019

Premierni nastop Ponomarenkove

admin | Pon, 01.06.2009

Tekmovalci v kajakaškem sprintu so ta konec tedna nastopali na dveh mednarodnih regatah. Na odprtem mednarodnem prvenstvu mesta Zagreb je prvič letos nastopila tudi Špela Ponomarenko (KKK Žusterna) in po pričakovanju dosegla dvojno zmago ter predpisane časovne norme.

Poleg Špele je med članicami, v konkurenci tekmovalk iz klubov s področja naše nekdanje domovine, nastopila tudi Tea Kralj, ki je na obeh razdaljah zaostala le za klubsko tovarišico. Marko Bandelj (KKK Žusterna) je bil pri članih na 1000 m peti. Med mladinci je najboljši uvrstitvi dosegel Malin Titorič (KKK Orka) saj je na 1000 m zasedel 2., na 500m pa 3. mesto.

Na tradicionalni mednarodni regati v Pieštanih na Slovaškem pa sta med mladinci na 1000 m Babič in Gregorič (KKK Žusterna) v K-2 dosegla 7. mesto, Tilen Vidovič (BD Ranca) je bil pri mlajših mladincih na isti razdalji 9., na 500 m pa 7. Najvišjo uvrstitev je dosegla Anja Osterman (KKK Adria), ki je med mlajšimi mladinkami zmagala na 500 m in tudi dosegla  časovno normo za mladinke. Skupaj s Tino Leban (KKSE) sta nastopili tudi v K-2, vendar  na obeh razdaljah nastope končali v polfinalu. Tina je tudi v K-1 nastop sklenila v polfinalu, vendar kljub temu ujela časovno normo.

Rezultati na: www.piestany.canoeing.sk