Nov 2019

Prvi dan najboljša Rok Kuk in Tea Kralj

admin | Pet, 18.07.2008

Szeged, 17. julija (STA) - Mladinci in člani do 23 let od danes pa do nedelje nastopajo na evropskem prvenstvu kajakašev in kanuistov na mirnih vodah v madžarskem Szegedu. Prvi dan so bile na sporedu discipline na 1000 metrov, v kvalifikacijah in v polfinalu pa sta v K-1 najbolje nastopila mladinec Rok Kuk in mlajša članica Tea Kralj, ki bosta nastopila v finalu B.

Tea Kralj je v polfinalu osvojila peto mesto, v kvalifikacijah pa je zasedla četrto mesto. Tudi Kuk je bil v kvalifikacijah četrti, nato pa si je finale B priveslal s šestim mestom v polfinalu.

Ostali slovenski predstavniki niso bili tako uspešni. Med mlajšimi člani je Marko Bandel nastopil v K-1 in v svoji kvalifikacijski skupini zasedel osmo mesto, kar je bilo premalo za preboj v polfinale. Med kajakaši četverci so nastopili tudi mladinci Matija Babič, Matjaž Suber, Matej Blaževič in Alan Gregorič, ki so v kvalifikacijah odvozili za sedmo mesto, nato pa so bili v polfinalu z devetim mestom prepočasni za napredovanje.