Mar 2021

Rok Kuk priveslal do dveh polfinal

admin | Pet, 08.05.2009

Račice – Slovenski mirnovodaši Lovro Leban, Rok Kuk in Tea Kralj so danes nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala na Češkem. Najbolje je nastopil mladi Kuk, ki mu je uspelo priveslati do dveh polfinal.

Kuk in Leban sta nastopila na 500 in 1000-metrski razdalji, uspešnejši pa je bil prvi, saj si je  izboril polfinalni nastop na obeh razdaljah. Kuk je bil na kilometrski progi v kvalifikacijah peti v svoji skupini, nato pa je preizkušnje tekmovanja sklenil s sedmim časom v svoji polfinalni skupini. Primorec je nato tekmoval še v kvalifikacijah na 500 metrov in si z zadnjim časom zagotovil nastop v jutrišnjem polfinalu.

Bolezen je Lebanu očitno pobrala precej moči, saj je v svoji kvalifikacijski skupini na 500 metrov zasedel sedmo mesto, kar je zanj avtomatično pomenilo konec tekmovanja. Na daljši razdalji je sicer odveslal za odtenek bolje, saj je najprej s petim mestom svoje kvalifikacijske skupine napredoval v polfinale, tam pa je s sedmim mestom nato tudi obtičal. "Komaj sem se privlekel do cilja na 500 metrov," je tekmo komentiral Lovro Leban, sicer svetovni prvak v spustu.

Pri predstavnicah nežnejšega spola je kot edina Slovenka nastopila Tea Kralj. Članica KKK Žusterna je tekmovala le na 500 metrov in uspešno prestala kvalifikacije. Kraljeva si je s šestim mestom v svoji skupini izborila štart v jutrišnjem polfinalu.

Eva Terčelj
Luka Božič