Maj 2020
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Savšku prva izbirna tekma

admin | Pon, 10.05.2010

Sobotna izbirna tekma je bila zaradi previsokega vodostaja Save odpovedana, tako da je bila nedeljska prva, ki bo štela za izbor slalomske reprezentance. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Peter Kauzer, ki je v ekipo že uvrščen, med dvojci pa sta slavila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta prav tako že člana ekipe. Najhitrejši kanuist je bil Benjamin Savšek, v konkurenci kajakašic pa je bila najboljša Urša Kragelj.

Med kajakaši je zmagal svetovni prvak Peter Kauzer, ki je za pičle tri stotinke sekunde ugnal Jureta Megliča. Dejan Kralj je bil tretji, Janoš Peterlin četrti in Simon Artelj peti. Štirje slovenski kajakaši bodo imeli pravico nastopa na letošnjih tekmah svetovnega pokala.

Med kanuisti je slavil Benjamin Savšek, pred klubskima kolegoma Juretom Lenarčičem in Anžetom Berčičem, medtem ko sta izkušena Simon Hočevar in Dejan Stevanovič zasedla četrto oziroma peto mesto. »V prvem teku sem v spodnjem delu proge naredil nekaj napak in bil šele peti. Za drugi tek sem se moral dobro pripraviti in veslati na vso moč. V drugi vožnji je vse steklo, tako da sem zelo zadovoljen,« je svoj nastop ocenil Savšek, ki ga višji vodostaj Save ni motil. »Vodostaj je čez noč upadel, zato z vodo ni bilo preveč težav. Start smo imeli pod zapornico, zato je bil spodnji del proge spremenjen; cilj je bil prestavljen nekoliko nižje,« je še dodal Savšek.

Med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat nista imela prave konkurence. Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta bila druga, sta namreč zaostala za več kot pet sekund, medtem ko sta bila tretjeuvrščena Simon Hočevar in Dejan Kralj od primorske dvojice počasnejša za več kot devet sekund.

V ženski konkurenci je zmagala Urša Kragelj: »Sem zadovoljna, čeprav občutek ni bil najboljši. V prvem teku sem bila malo v krču.« Jo je ta rezultat kaj razbremenil pred prihodnjim vikendom? »Sem kot dan in noč. Naslednji teden je lahko popolnoma drugače, ampak upam, da bo šlo. Če mi gre dobro na treningu, potem mi steče tudi na tekmi,« izpostavlja Kragljeva, ki, podobno kot Savšek ni imela težav z visoko vodo. »Taka voda mi je všeč, ker se na njej dobro znajdem. Današnja postavitev ni bila tehnično zahtevna, je bilo pa treba napadati. Sicer se  že zelo veselim naslednjega tedna,« je še dodala Urša Kragelj. Nina Mozetič je bila druga in Eva Terčelj (ki je tekmovala tudi v kanuju) tretja.

Naslednja tekma bo na sporedu prihodnji vikend. Zaradi odpovedi prve izbirne tekme, bo nekoliko drugačen tudi proces izbire reprezentance. Poleg te tekme bosta za sestavo reprezentance šteli še najboljša sobotna kvalifikacijska vožnja in nedeljska polfinalna. Najboljša dva rezultata izmed treh pa bosta odločilna za uvrstitev v ekipo.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam