Sep 2020

Še en živahen kajakaški konec tedna

admin | Sre, 17.09.2008

Ljubljana, 17. septembra (STA) - Potem, ko je burja konec tedna odpihnila tekmo svetovne serija kajakašev in kanuistov na divjih vodah v Solkanu pri Novi Gorici, je pred tekmovalci in tekmovalkami nov napet konec tedna. Svetovna serija se seli v nemški Markleberg pri Leipzigu.

Glavna nagrada serije tokrat je avtomobil, slovenske barve pa bodo v Nemčiji branili Janoš Peterlin, Jure Lenarčič in Peter Kauzer. V soboto so na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa polfinale in finale.

Študentje pa se bodo borili za naslove svetovnih študentskih prvakov tako na divjih kot mirnih vodah. Svetovno prvenstvo na mirnih vodah bo v Beogradu. Špela Ponomarenko bo tokrat nastopila v dvojcu (K-2) s klubsko kolegico Teo Kralj. Glede na to, da je bila tudi Kraljeva v letošnji sezoni uspešna na evropskem prvenstvu za člane do 23 let, ko se je v K-1 uvrstila v finale, pričakujeta, da se bosta lahko vmešali v boj za vidnejše uvrstitve.

Divjevodaši, tokrat slalomisti in spustaši skupaj na istem prizorišču, pa se bodo za naslove študentskih svetovnih prvakov borili v Bratislavi. S progo, ki je pred tednom dni gostila tekmo svetovne serije v slalomu se bosta v sprintu prvič spoprijela Nejc Žnidarčič in Gregor Brovinsky. Brovinsky bo nastopil tudi v slalomu. Slalomsko zastopstvo je precej močnejše od tistega v sprintu. Med kajakaši bodo nastopili Simon Artelj, Matic Lesjak in Gregor Brovinsky. Med kanuisti je ekipa sestavljena iz Benjamina Savška, Jošta Zakrajška ter Urbana Jarca in Blaža Ovna, ki bosta tokrat dvosed zamenjala za enosed. V dvosedu nastopata brata Janežič, med dekleti pa Urša Kragelj. Prvenstvo se bo zaključilo v nedeljo s finalnimi nastopi.

Eva Terčelj
Luka Božič