Feb 2020

Slovenci odlično nastopili na Nizozemskem

admin | Ned, 18.10.2009

Zoetermeer – Slovenski slalomisti na divjih vodah so po nekajtedenskemu zatišju brez tekem nadaljevali z nastopi v mednarodni kajakaški karavani. Ta konec tedna so se mudili na Nizozemskem, natančneje v izjemnem olimpijskem centru Dutch Water Dreams, kjer bo prihodnje leto tudi tekma za svetovni pokal.

Tekme (še ena izmed 19, ki štejejo za ICF ranking) na atraktivnem prizorišču, se je udeležilo primorsko zastopstvo iz vrst KK Soške elektrarne na čelu s trenerjem Miho Terdičem.  Kot vselej, tudi tokrat Slovenci niso razočarali. V močni konkurenci (Nizozemci, Britanci, Francozi, Čehi, Nemci, Slovaki, Španci, Italijani, Belgijci...) se je med kanuisti odlično odrezal veteran Dejan Stevanovič, ki je zasedel drugo mesto, zaostal pa le za Francozom Denisom Chanu-Gargaudom.

Nič slabše ni šlo v letošnji sezoni fantastičnemu dvojcu Luki Božiču in Sašu Taljatu. Enako kot Stevo sta pristala na drugem mestu, boljša od njiju pa je bila slovaška naveza Kučera-Batik. Razočarala ni tudi finalistka SP, Urša Kragelj, ki je med kajakašicami stopila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Pred njo sta se zvrstili Nemka Stefanie Horn in Avstrijka Corrina Kuhnle. Med kajakaši se je še najbolje odrezal Gregor Brovinsky, ki pa je končal na 22. mestu.

»Tekma Dutch water dreams je nekaj posebnega, saj je udeležba vselej močna. Tokrat je bila voda precej zahtevna, pa tudi postavitev na progi je bila kar težka. Zadovoljen sem z izkupičkom te tekme, saj so slovenski kajakaši prikazali dobre vožnje,« je, zvest tradiciji, redkobesedno povzel dogajanje na Nizozemskem trener Miha Terdič.

Eva Terčelj
Luka Božič