Feb 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Slovenske kajakašice bronaste v Tacnu

admin | Pon, 13.09.2010

Tacen, 11. septembra (STA) - Potem ko se dopoldanski program na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah ni izšel po željah slovenskega tabora, so popoldne za veselje na tacenskih tribunah poskrbele Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki so v ekipni tekmi osvojile bronasto kolajno.

Slovenske kajakašice so že na pogled veslale zelo usklajeno in takoj je bilo zaznati, da je bila to vožnja za kolajno. Na koncu se je to tudi potrdilo, saj so Kragljevo, Mozetičevo in Terčeljevo ugnale Čehinje, ki so bile za dobrih pet sekund hitrejše od drugouvrščenih Nemk. Slovenke, ki so tako kot zmagovalke napravile dva dotika, so zaostale slabih deset sekund. Toda kljub temu so poskrbele za zgodovinski uspeh, doslej slovenska reprezentanca namreč nikoli ni bila niti blizu kolajnam (sploh ekipnim) na prvenstvih sveta.

"Delale smo kar nekaj let. To je obliž na rane iz posamičnih voženj. Res smo vesele, da smo osvojile kolajno. Upam, da bodo jutri še naši fantje osvojili kakšno odličje. Sicer pa smo se potrudile po najboljših močeh, pokazale smo svoj optimum. Na progo smo šle z miselnostjo, da odveslamo varno, saj je proga težka in pri ekipnih tekmah si zelo izpostavljen napakam. Na koncu se je vse lepo izteklo in smo res vesele," je dejala Kragljeva.

V ekipni tekmi dvojcev so Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj osvojili šesto mesto, zmagali so Francozi pred Čehi in Nemci.

"Res smo veslali tako, kot smo si zadali. Sicer smo se malo pomešali že kmalu po začetku, toda na koncu so zmanjkale le tiste kazenske sekunde, ampak to ni pomembno. Res pa je, da bi lahko šli še malo bolje," je dejal Božič, ki je priznal, da so si fantje po tihem vendarle želeli kolajno, od katere jih je na koncu ločilo približno 4,5 sekunde.

V prvem delu današnjega tekmovanja pa so prireditelji izpeljali posamične tekme dvojcev in kajakašic. V finalu C-2 sta sicer zmagala Slovaka Peter in Pavol Hochschorner pred Francozoma Denisom Gargaudom Chanutom in Fabienom Lefevrom ter Britancema Davidom Florenceom in Richardom Hounslowom. Božič in Taljat sta bila 11., Slapšak in Jarc 12., Kralj in Hočevar pa 19.

V ženskem K-1 je s progo najbolje opravila Avstrijka Corinna Kuhnle pred Slovakinjo Jano Dukatovo ter rojakinjo Violetto Oblinger-Peters. Mozetičeva je končala na 27. mestu, Terčeljeva in Kragljeva, ki sta izpadli že kvalifikacijah, pa na 31. oziroma 51. mestu.

V nedeljo bodo na sporedu še posamične končne odločitve kanuistk, kanuistov in kajakašev ter ekipni tekmi kanuistov in kajakašev. Slovenske barve bodo zastopali kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič ter kanuistka Eva Terčelj.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam