Sep 2019

Slovenski ekstremni kajakaši uspešni v Italiji

admin | Čet, 22.05.2008

Forni di Sotto, 18. maja  - Vsako leto številčnejše in predvsem v tujini bolj popularne tekme v ekstremnem kajakaštvu privabljajo tudi vedno več slovenskih kajakašev. Na zadnji tekmi, ki se je v nedeljo zgodila v soteski reke Tagliamento v Italiji, se je med finalnih deset uvrstilo kar šest Slovencev.

Sprva je bilo načrtovano tekmovanje v slalomu, vendar pa je bilo zaradi obilnih padavin in izjemno narasle reke mogoče prirediti le minuto dolg šprint, katerega so zaznamovali stotinski zaostanki.

V težki konkurenci kar treh bivših olimpijcev (Enrico Lazzarotto, Dejan Kralj in Fedja Marušič), se je tokrat najbolje odrezal Luka Štricelj, sicer eden najboljših slovenskih rodeo kajakašev, ki je domov poleg praktičnih nagrad odnesel tudi 700€ nagrade. Le stotinko za njim je zaostal Dejan Kralj, ki je za drugo mesto prejel nagrado 350€. Tretje mesto in 250€ pa sta pripadla Avstrijcu Hannes Brandstätter-ju.

Do desetega mesta so se uvrstili še Janez Čižman, Fedja Marušič, Andrej Bijuklič in Andraž Krpič, ter s tem potrdili da ima ta šport tudi na slovenskih tleh in med slovenskimi športniki precej svetlo prihodnost.