Jul 2019

Slovenski mirnovodaši na Madžarskem mirno skozi kv

admin | Pet, 05.06.2009

Szeged - Kajakaši in kanuisti na mirnih vodah so danes začeli tretjo tekmo svetovnega pokala. V Szegedu veslajo tudi trije Slovenci. Jernej Župančič Regent se je med kajakaši prebil v polfinale tako na 500 kot na 1000 metrov, Špela Ponomarenko in Tea Kralj pa sta med kajakašicami v polfinale prišli na 200 in 500 m.

Župančič Regent je zelo dobro nastopil predvsem v svoji paradni disciplini na 1000 m, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini zmagal in se prebil v sobotni polfinale. Devetindvajsetletni Koprčan je popoldne nastopil tudi v kvalifikacijah na 500 m in v svoji skupini zasedel šesto mesto. Tudi to je zadostovalo za nedeljski polfinale.

Ponomarenkova je nastope začela na najkrajši razdalji. Na 200 m je v kvalifikacijski skupini osvojila tretje mesto in se brez težav uvrstila med polfinalistke, ki se bodo za finale pomerile v soboto. Najboljša slovenska mirnovodašica pa je še bolje veslala na 500 m in se z drugim časom skupine tudi na tej razdalji pridružila polfinalistkam.