Sep 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Slovenski mirnovodaši odhajajo v Poznan

admin | Pon, 18.05.2009

Ljubljana – Po mesecih napornih treningov, piljenja forme in tehnike, se slovenski kajakaši na mirnih vodah odpravljajo v Poznan, kjer bo od 22. do 24. maja potekala tekma svetovnega pokala.

Slovenska ekipa je sestavljena iz posrečene kombinacije spustašev in mirnovodašev, ki nastopajo v obeh disciplinah. Tako je, denimo, aktualni svetovni prvak Lovro Leban iz slaloma in spusta na divji vodi presedlal na mirne vode, medtem ko sta se Jernej Korenjak in Nejc Žnidarčič odločila, da bosta veslala tako na mirni kot tudi divji vodi. 'Klapa' je tako od petka do nedelje trenirala na mirni vodi, hkrati pa so se udeležili tudi mednarodnega tekmovanja v spustu, ki ga je gostil Kobarid, preizkušnje pa so štele tudi kot državno prvenstvo in izbirna tekma za reprezentanco. Dokončna odločitev o spustaški reprezentanci bo padla po tekmi na Savi Dolinki (23. maj). Mesto v reprezentanci so si med člani praktično že zagotovili Korenjak, Žnidarčič, Jošt Zakrajšek (tudi on je za pokušino nekajkrat sedel v mirnovodaški čoln) in Lučka Cankar.

Medtem ko so bili zgoraj našteti (z izjemo Cankarjeve) povečini razpeti med treningi na mirni in divji vodi, sta se Špela Ponomarenko in Tea Kralj pripravljali ločeno – v Zagrebu. Špela na uvodni tekmi svetovnega pokala (Račice) letošnje sezone ni nastopila, za premierno preizkušnjo pa si je zbrala Szeged (od 5. do 7. junija), nastopila pa bo tudi na mednarodni tekmi v Zagrebu. »S Teo sva preživeli dva meseca na treningu v Avstraliji, ki nama je odlično uspel. Preveslali sva veliko več kot lani in tudi zastavljeni plan dela presegli – velikokrat sva namreč trening še 'potegnili' in postorili še kako malenkost več. Prihajajočih tekem in nastopov se že veselim in komaj čakam nanje,« je dejala slovenska olimpijka Špela Ponomarenko, ki je trenutno še vedno na Hrvaškem.

Tea Kralj je prvič nastopila na regati v Mantovi, nato pa še v Račicah na prvi tekmi svetovnega pokala, kjer se je trudila doseči predpisano časovno normo za uvrstitev v ekipo. »Tudi sama sem s treningom v Avstraliji izjemno zadovoljna. Še posebej zanimivo je bilo proti koncu najinega bivanja na Gold Coastu, ko sva trenirali z Avstralkami in bili nekajkrat tudi boljši od njih. Sprva nisem natančno vedela, kako mi bo šlo, toda nato sem videla, da so moji časi dobri. Po vrnitvi domov sem delala na štartih, nato pa sem nastopila na Češkem v Račicah. Z rezultatom v B finalu sem bila zadovoljna, čeprav sem veslala v polfinalu še bolje. Čeprav so bili pogoji slabi, ker je močno pihalo, sem zadovoljna, ker sem odveslala predvideno normo,« je razložila Tea Kralj.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam