Jul 2019

Slovenski slalomisti odpotovali v Avstralijo

admin | Tor, 10.02.2009

Ljubljana, 9. februar – Slovenski kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj, Jure Megič in kanuist Jošt Zakrajšek so danes zjutraj nekaj pred osmo uro odleteli z ljubljanskega letališča Avstraliji naproti, kjer se bodo v naslednjih tednih mudili na pripravah v Penrithu.

Pot jih je vodila preko Frankfurta do Taipeija. Na tajvanskem letališču bodo morali na svoj naslednji let do Sydneyja čakati cel dan, ki ga fantje med drugim nameravajo izrabiti za branje, brskanje po internetu in partijo ali dve taroka.

Slovenski divjevodaši do Avstralije, kjer trenutno divjajo hudi požari, ki so dosegli tudi že obrobje Sydneyja, potujejo s kitajskim letalskim prevoznikom China Airlines. Slednji so šli Slovencem precej na roko, saj so jim čolne in ostalo opremo do Avstralije pripravljeni prepeljati kot del osebne prtljage in brez dodatnih stroškov. Tako so lahko doma trenirali na vodi do zadnjega dneva pred odhodom – vse ostale  letalske družbe, so namreč zahtevale za prevoz doplačilo, kar bi Kajakaško zvezo precej udarilo po žepu, za nameček, pa bi morali iti čolni na pot že teden dni prej.