Nov 2019

Špela Ponomarenko blizu najboljšim

admin | Ned, 16.03.2008

Penrith, 16. marca - S sedmim mestom na oceanijskem prvenstvu Špela Ponomarenko zaključuje priprave v Avstraliji. Po tretjem mestu v polfinalu je Špela v finalu zasedla sedmo mesto, sekundo in pol za zmagovalko, domačinko Chantal Meek.

Slednja je z zmago Avstraliji zagotovila kvoto za nastop na olimipjskih igrah v Pekingu, saj je bilo oceanijsko prvenstvo tudi druga, kontinentalna kvalifikacijska tekma za olimpijske kvote. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojili domači tekmovalki.  Sicer pa so bile na tekmi med vsemi finalistkami razlike izredno majhne, saj je so bile vse razvrščene v dobrih 2 sekundah.

Špela se v naslednjih dneh, po dveh mesecih priprav » tam spodaj », vrača domov. Do evropskega prvenstva, kjer si bo poiskušala priboriti olimpijsko vozovnico, se bo pripravljala doma in v Zagrebu, pravih priložnosti za test forme pa ne bo prav veliko, saj pred evropskim prvenstvom praktično ni nobenih močnejših mednarodnih tekem.

Andrej Jelenc

Več informacij: