Jul 2018

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman najboljši športnici Primorske

admin | Pet, 05.01.2018

Po izjemni sezoni 2017, kolajnah na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala, sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman tudi ob izteku leta prejeli priznanje za svoje dosežke. Varovanki Stjepana Janića sta bili namreč izbrani za najboljši primorski športnici.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. V Kulturnem domu v Hrpeljah sta se glavne nagrade v ženski konkurenci veselili Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta glasovalce prepričali z izvrstnimi dosežki v sezoni 2017 – srebrom in bronom v kajakaškem dvojcu na evropskem in svetovnem prvenstvu, Špela pa še z dvema bronoma na omenjenih prvenstvih v posamični konkurenci ter zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek