Nov 2019

Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica Kopra, Nejc Žnidarčič in Urša Kragelj najboljša na Goriškem

admin | Sob, 05.03.2016

Čeprav so najboljši slovenski kajakaši, kanuisti in kajakašice že v polnem pogonu priprav na začetek sezone 2016, pa sezona nagrajevanja najboljših v preteklem letu še ni povsem zaključena. Špela Ponomarenko Janić se je znova veselila naziva najboljše športnice mestne občine Koper, v Novi Gorici pa sta nagradi za najboljša športnika pripadli Urši Kragelj in Nejcu Žnidarčiču.

Špela Ponomarenko Janić je bila izbrana za najboljšo športnico mestne občine Koper v olimpijski disciplini, a je nagrado v njenem imenu moral prevzeti Grega Ponomarenko, saj se dobitnica več kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev trenutno mudi na pripravah v Avstraliji. Dobitnica nagrade se je za nagrado zahvalila v telefonskem pogovoru v okviru prireditve: »Na žalost je športnik Kopra v takšnem terminu, da sem na zimskih pripravah in jih zaradi tega težko prestavim. V tem času se vsako leto odpravim v tople kraje, ker je veliko kilometrov treba opraviti na vodi, vemo pa, da doma ni najbolj toplo. Veslati dvakrat dnevno v mrazu ni prijetno, tako da približno 30 kilometrov na dan, ki jih naredimo, opravimo na toplem in potem ostane več energije tudi še za dodaten trening v fitnesu ali za tek.«

Po svoji nagradi nista uspela priti niti najboljša športnika Goriške – Urša Kragelj in Nejc Žnidarčič. Člana Kajak kluba Soške elektrarne sta tako kot Špela Ponomarenko Janić trenutno na pripravah v tujini, tako da sta zbrane na prireditvi pozdravila preko video povezave. Najboljša športnica Goriške Urša Kragelj se na sezono in olimpijske kvalifikacije pripravlja v Al Ainu, najboljši športnik Goriške Nejc Žnidarčič pa kilometre nabira v Španiji.