Sep 2019

Špela Ponomarenko že na pripravah v Avstraliji

admin | Čet, 19.02.2009

Ljubljana - Najboljša slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je že prispela na Zlato obalo (Gold Coast), kjer bo do 12. aprila na pripravah.

Del treningov, ki bodo sprva posvečeni zgolj veslanju, bo Špela opravila sama, medtem ko se bo kasneje, za posamezne treninge, pridružila še avstralski ekipi in ostalim reprezentancam, ki bodo prav tako navzoče na istem prizorišču.  V kraju, ki se nahaja približno 100 kilometrov iz Brisbanea, Špeli dela družbo še ena Slovenka, Tea Kralj.

»Tu mi je všeč, saj smo lani že imeli priprave tukaj, zato vemo, da so pogoji za delo in trening tu zelo dobri. Komaj sem čakala, da se ponovno vrnem v čoln, saj sem pozimi veslo spravila v kot in se  bolj posvečala telesni pripravi. Veliko sem pretekla na smučeh, hodila sem v fitnes, plavala, tekla. Prva dva tedna bom zgolj veslala in pridobivala občutke, nato pa se bom lotila tudi intervalov in ostalega,« je dejala Špela Ponomarenko, ki je prav skupaj z omenjeno Kraljevo na študentskem svetovnem prvenstvu, ki ga je gostil Beograd, zmagala v dvojcu.