Sep 2019

Sprint na mirnih vodah tudi uradno del programa evropskih iger v Minsku

admin | Sob, 10.06.2017

Sprint na mirnih vodah bo – tako kot na prvih evropskih igrah v Bakuju – del programa tudi na drugih evropskih igrah, ki jih bo leta 2019 gostil Minsk. Evropske igre v Belorusiji bodo potekale med 21. in 30. junijem 2019. Sprinterska tekmovanja bodo potekala na znanem prizorišču, progi Zaslavl, ki je leta 2016 tudi gostila svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Po poročanju spletne strani Inside the games bodo tekmovanja v sprintu na mirnih vodah v okviru evropskih iger služila tudi kot olimpijske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Sprint na mirnih vodah bo eden izmed enajstih športov, ki bodo imeli v Minsku tudi olimpijske kvalifikacije. Del programa evropskih iger je sicer šestnajst športov, a v gimnastiki in rokoborbi olimpijskih kvalifikacij ne bo, ostali športi evropskih iger brez kvalifikacij so namreč neolimpijski.

Na sestanku v Skopju, kjer so tudi potrdili dokončen program evropskih iger, je bil predsednik evropske kajakaške zveze Albert Woods OBE izbran v koordinacijsko komisijo evropskih iger v Minsku.