Sep 2019

Sprinterji pred prvo tekmo svetovnega pokala v Milanu

admin | Sre, 30.04.2014

Konec tedna se s prvo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah začenja sezona najpomembnejših sprinterskih tekmovanj v tem letu. Slovenska ekipa v Milanu bo tokrat številčnejša kot običajno, saj je na tekmovanje prijavljenih šest slovenskih tekmovalcev.

Z visokimi cilji v Milano, na prizorišče, ki bo prihodnje leto gostilo tudi člansko svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, odhaja Jošt Zakrajšek, ki je zadnje dni pred začetkom glavne tekmovalne sezone preživel na treningih s srbskimi tekmovalci v Bački Palanki. Nastopil bo v kajaku na 1000 in 5000 metrov. Na najdaljši razdalji je lansko leto odlično nastopil na uvodni tekmi v Szegedu, kjer je bil četrti, ob tem pa je na treh tekmah svetovnega pokala zabeležil šest uvrstitev med najboljšo deseterico.

V kajaku na 500, 1000 in 5000 metrov bo na tekmi svetovnega pokala v sprintu premierno nastopil Simon Oven, ki je lani zelo uspešno nastopal v spustu na divjih vodah, letos pa se je posvetil nastopom na mirnih. Edina predstavnica med kajakašicami bo tokrat Anja Osterman, ki bo startala na 200- in 500-metrski razdalji. Dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević, ki se lahko pohvali s kolajno z evropskega mladinskega prvenstva pred dvema letoma, bo veslal na 500- in 1000-metrski razdalji. Nastopil bo tudi parakajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka tekmovanje na 200 metrov.

Svetovni pokal v Milanu se bo začel v petek s kvalifikacijami žensk na 500 metrov in moških na 1000 metrov, popoldne bodo sledila polfinala na omenjenih razdaljah ter kvalifikacije in polfinala moških na 500 metrov. V soboto so na programu ženska finala na 500 in moška na 1000 metrov, prve tekme v parakajaku ter kvalifikacije in polfinala na 200 metrov. Nedelja bo prinesla finala na 200 metrov, preostale tekme v parakajaku, moška finala na 500 metrov ter preizkušnje na najdaljši - 5000-metrski - razdalji.

Slovenska ekipa v Milanu:

Dejan Fabčič: parakajak K1 - 200m

Jošt Zakrajšek: K1 - 1000m, 5000m

Anja Osterman: K1 - 200m, 500m

Simon Oven: K1 - 500m, 1000m, 5000m

Alan Apollonio - Simon Blaževič: K2 - 500m, 1000m

Več informacij o tekmovanju je na voljo na uradni strani: http://www.milanworldcanoesprint.com/index.php/en/