Okt 2019

Sprinterji začeli z nastopi v Szegedu

admin | Pet, 18.05.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvimi nastopi na tekmi svetovnega pokala v Szegedu. V dopoldanskem delu smo stiskali pesti za kajakaša Jošta Zakrajška in Alana Apollonia, ki sta nastopila v kvalifikacijah na 1000 metrov, ter kajakašici Mio Medved in Anjo Osterman, ki sta veslali v kajakaškem dvojcu na 500 metrov. Vsi so svojo uvodno nalogo opravili dobro, saj so si priveslali nastope v polfinalu. Jošt Zakrajšek je v svoji polfinalni skupini priveslal na peto mesto, Alan Apollonio je bil četrti, Anja Osterman in Mia Medved pa sta prav tako zasedli četrto mesto.

V pozno popoldanskem delu svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu smo videli še tri slovenske nastope. Mia Medved in Anja Osterman sta veslali v polfinalu ženskih kajakaških dvojcev na 500 metrov in v svoji polfinalni skupini zasedli osmo mesto. Tako sta za eno mesto zgrešili uvrstitev v finale B in zaključili z nastopi v skupnem čolnu v Szegedu. Anjo Osterman sedaj čaka še nastop v kajakaškem enojcu na 200 metrov.

V kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov sta veslala Alan Apollonio in Simon Blaževič. Simon Blaževič je v svoji skupini zasedel četrto mesto, Alan Apollonio pa je bil v svoji skupini peti. Oba sta si zagotovila polfinalni nastop. V polfinalu bosta veslala v isti skupini.

V soboto bodo dopoldne na sporedu polfinale in finalne vožnje kajakašev na 1000 metrov. V polfinale sta se uvrstila oba slovenska predstavnika – Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio. Anjo Osterman čaka kvalifikacijski nastop na 200 metrov, Apollonia in Blaževiča pa polfinale v K1m 500 metrov.

Rezultate in video prenos lahko spremljate na naslednji povezavi: http://szegedcanoe2018.com/