Sep 2019

Šprinterski naslov Nejcu Žnidarčiču

admin | Ned, 02.05.2010

Solkan, 30. aprila - Najboljši slovenski spustaš zadnje sezone, Nejc Žnidarčič, je po pričakovanju osvojil prvi letošnji naslov državnega prvaka na divjih vodah. Na slalom progi v Solkanu je na spust sprintu, ki si je tokrat zares zaslužil to ime, saj so bili najboljši časi komaj nekaj čez 40 sekund, v obeh vožnjah veslal najhitreje in zmagal s prednostjo dobrih 4 sekund.

Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila dva aktualna svetovna prvaka. Mladinski svetovni prvak Tim Kolar je bil drugi, Lovro Leban,  svetovni prvak v sprintu izpred dveh let pa tretji. Zanimiva tekma je bila pri članicah, kjer je slavila domačinka Nina Mozetič. Nosilka medalje v skupni razvrstitvi lanskoletnega svetovnega pokala v slalomu, se po odličnem začetku sezone v slalomu spogleduje tudi z nastopom v spust sprintu. Štiri desetinke je za njo zaostala najboljša mladinka na svetu Eva Terčelj, za presenečenje pa je skoraj poskrbela  mlada Ajda Novak z drugim časom drugega teka in skupno tretjim mestom in manj kot pol sekunde zaostanka.

Presenetljivi pa so bili rezultati pri kanuistih. Blaž Cof, sicer mladinski svetovni podprvak v spustu, je z odlično prvo vožnjo osvojil svoj prvi članski naslov  in premagal tudi Jošta Zakrajška, lani najboljšega v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Oba sta sicer morala priznati premoč nemškemu kanuistu  Normanu Weberju. V kategoriji dvosedov je šel državni naslov po pričakovanju v roke dvojcu Taljat – Božič, drugo mesto sta osvojila brata Janežič, tretja pa je bila dvojica Slapšak – Jarc.

Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove v konkurenci mlajših članov in mladincev. Pri mlajših članih v kajaku je naslov osvojil Tim Kolar, medtem ko so najboljši mladinci Maks Frančeškin pri kajakaših, Eva Terčelj pri dekletih in Žnidaršič Peter pri kanuistih.

Tekmovalci se selijo na reko Savo, kjer se bodo jutri na progi od Piškovce do Šobca pomerili še za naslove v klasičnem spustu.

Rezultati: