Jul 2020

Spustaše čakata izbirni tekmi v BIH, mladince v slalomu pa v Solkanu

admin | Pet, 21.04.2017

Pred nami je še en razburljiv konec tedna. V soboto in nedeljo spustaše na divjih vodah čakata preizkušnji v Bosni in Hercegovini, mlade slalomiste na divjih vodah pa v soboto prva izbirna tekma za sestavo mladinske reprezentance, ki bo v Solkanu.

V soboto bodo spustaši na reki Vrbas v Banjaluki nastopili na tekmi klasičnega spusta, ki bo obenem štela tudi za točke ICF, v nedeljo pa še na pokalu evropske kajakaške zveze v preizkušnji v sprintu na divjih vodah. Klasični spust se bo zaključil v centru Banjaluke, pri trdnjavi, sprinterska tekma pa bo potekala v kanjonu Tijesno. Obe tekmi, klasična in sprinterska, bosta izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance.

V soboto prva izbirna tekma čaka mlade slalomiste na divjih vodah. Organizatorji tekme v Solkanu so se odločili, da poleg izbirne tekme za mladince izvedejo tudi tekmovanje v odprti kategoriji, kjer bodo lahko nastopali tudi člani ter tekmovalci in tekmovalke v kategoriji U14. Začetek prve vožnje bo ob 11. uri, začetek druge pa ob 14.15.

Eva Terčelj
Luka Božič