Okt 2019

Stevanovič drugi v Meranu

admin | Ned, 30.05.2004

Merano, 30. maja (STA) - Slovenski kanuist Dejan Stevanovič je na tretji letošnji tekmi svetovnega pokala slalomistov v italijanskem Meranu osvojil drugo mesto. Zmagal je Nemec Stefan Pfanmoeller (229,58), Stevanovič je zaostal dobre tri (+3,08), Nemec Jan Benzien na tretjem mestu pa 3,77 sekunde. V finalu je med najboljšo deseterico nastopil še Simon Hočevar, ki je z zaostankom 8,57 sekunde osvojil končno osmo mesto. Pri kajakaših je v finalu nastopil Uroš Kodelja, ki je bil v finalu deveti (+6,28). Zmagal je Italijan Daniele Molmenti (216,82), pred Kanadčanom Davidom Fordom (+3,00) in Nemcem Thomasom Schmidtom (+3,49). Naslednja tekma svetovnega pokala bo finale v francoskem Bourge St. Mauriceju od 23. do 25. julija.

Pri kajakaših sta v polfinalu s tekmovanjem zaključila Dejan Kralj in Fedja Marušič, ki sta osvojila 14. in 15. mesto, pri kajakašicah pa je v polfinalu s 13. mestom obtičala Nada Mali. V sobotnih kvalifikacijah sta bila za las ob napredovanje kajakašica Nina Mozetič in kanuist Jošt Zakrajšek.