Avg 2020
30 31

Ta konec tedna v Celju svetovni pokal v spustu na divjih vodah, klasični spust prestavljen na Savo

admin | Sre, 08.06.2016

Celje bo med četrtkom in soboto v znamenju kajakaštva. Slovenija bo namreč gostila prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bosta prvič organizirani na Štajerskem.

Otvoritev svetovnega pokala bo v četrtek, 9. junija, ob 20. uri na Krekovem trgu v Celju. V petek bo na sporedu tekma v klasičnem spustu, ki pa so jo zaradi prenizkega vodostaja Savinje z Ljubnega ob Savinji prestavili na Savo. Klasični spust bo tako potekal med Zagorjem in Hrastnikom (start pri bencinski črpalki ob cesti Zagorje-Trbovlje, cilj pa pri termoelektrarni Trbovlje). Start klasične tekme bo ob 16. uri.

V soboto sledi še vrhunec tekmovalnega vikenda. Na celjski Špici bo namreč potekala sprinterska tekma, kjer bodo glavni favoriti naši tekmovalci, ki so pretekli teden odlično veslali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki in tudi osvojili pet kolajn. Kvalifikacije sprinta bodo ob 16. in 18. uri, finale pa okoli 21. ure (ali malo kasneje), saj bodo organizatorji počakali, da se dobro stemni in bodo do izraza prišli reflektorji, ki bodo osvetlili progo na Savinji.

Vstopnine ni.

Vabljeni!