Nov 2019

Ta vikend v Solkanu ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah, mladi mirnovodaši pa v Bohinju

admin | Čet, 15.06.2017

Najboljši svetovni slalomisti bodo ta konec tedna švigali med količki v Pragi, v Solkanu pa bodo tekmovali bodoči asi tega športa. Soča bo namreč gostila prvi dve tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Močna mednarodna serija slalomskih tekem za mlajše tekmovalce in tekmovalke, ki poleg Solkana poteka tudi v Flattachu, Augsburgu, Čeških Budejovicah in Bratislavi, je v Slovenijo privabila skoraj 400 tekmovalcev iz 16 držav. Tekmovanje bo potekalo v soboto in nedeljo med 9. in 18. uro.

Mirnovodaši v Bohinju

Pestro bo tudi na mirnih vodah. Bohinjsko jezero bo namreč v nedeljo gostilo tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije v sprintu na mirnih vodah. Nastopali bodo tako najmlajši cicibani, kot tudi predstavniki v starejših kategorijah, in sicer na 200, 500 in 2000 metrov. V okviru tekmovanja bo na 200- in 500-metrski razdalji potekala tudi izbirna tekma v kategoriji U16 za nastop na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo letos potekal v madžarskem Gyoru. Poleg preizkušenj za najmlajše sprinterje bo v Bohinju potekalo tudi tekmovanje na 5000 metrov za rekreativce in veterane.