Jul 2019

Tekma v Solkanu zagotovo bo!

admin | Pet, 03.04.2009

Solkan – Čeprav je obstajala precejšnja bojazen, da bodo morali organizatorji zaradi visokega vodostaja reke Soče odpovedati letošnjo prvo evropsko tekmo za ICF world series ranking v slalomu na divjih vodah, pa je danes direktor reprezentanc Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc dokončno potrdil, da dirka zagotovo bo.

»Sicer je zaradi nočnega deževja Soča namesto, da bi upadla, še nekaj malega narasla, toda tekma vsekakor bo. Vodostaj je sicer višji od pričakovanega, toda do nedelje, ko bodo na sporedu finalne preizkušnje, bo vse kot je treba,« je dobro novico sporočil Jelenc, ki ga še posebej veseli, da bo tekmovanje v celoti izvedeno po prvotno predvidenem programu.

Nekatere ekipe so na progi ob solkanskem kajakaškem centru trenirale že v četrtek (nemška, grška...), medtem ko je bil za vse nastopajoče uradni trening danes zjutraj. Kvalifikacije so v vseh tekmovalnih kategorijah predvidene za soboto (od 12. ure naprej), finala pa za nedeljo (od 13.05 dalje). Tisti, ki si tekme ne boste mogli ogledati v živo s tribun, lahko dogajanje v Solkanu spremljate na nacionalni televiziji, saj bo v nedeljo od 13.45 do 14.45 na drugem programu RTV Slo neposreden prenos. Posnetek tekme bo na voljo vsem še enkrat v torek ob 20.30 na televizijskem športnem kanalu š2, med samo tekmo pa bo prav tako moč rezultate spremljati sproti (live) na http://www.timing-mojstrana.com.

Med favorite na tekmi spadajo tudi vsi najboljši slovenski tekmovalci s Petrom Kauzerjem na čelu, ki ga težavnost proge zaradi narasle vode sploh ne moti: »Težje ko je, boljše je. Tekma bo na ta način še bolj zanimiva za vse – nas tekmovalce in vse tiste, ki bodo zgolj v vlogi gledalcev. Izziva se že prav veselim!« je dobre volje povedal Peter, ki pa je zadnje čase močno okupiran ne le s treningi, temveč tudi selitvijo v novo domovanje.

Kot posebno poslastico pa z veliko neučakanostjo mnogi pričakujejo tudi sobotno večerno tekmo s politelenskimi čolni. Tisti najbolj neustrašni kajakaši se bodo namreč pomerili z ramo ob rami na tekmovanju v krosu, ki bo potekalo na izpadanje - na kros se je prijavilo približno 30 tekmovalcev (dokončna številka bo znana tik pred štartom). Za atraktivno dogajanje bodo na vodi poskrbeli mojstri v čolnih, za tistega na kopnem pa zasedba DJ-ev Vibe Department. Obeta se obilo zabave na prostem!