Nov 2019

Tine Kancler do polfinala SP v ekstremnem slalomu na divjih vodah

admin | Ned, 08.09.2019

Po koncu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah so brzice Vltave gostile še člansko svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Slovenske barve je zastopal Tine Kancler, letošnji nosilec bronaste kolajne s svetovnega prvenstva v ekstremnem slalomu na divjih vodah za mlajše člane, ki je potekalo v Krakovu. Tokrat je svoj nastop zaključil v polfinalu.

Primorski kajakaš in kanuist Tine Kancler se je v Pragi dobro boril in uspešno prišel do polfinala, kjer pa je v svoji skupini nato zasedel tretje mesto in se od tekmovanja poslovil v predzadnji fazi tekmovanja. Ciljno linijo sta pred njim prečkala Nemec Stefan Hengst in Čeh Vavrinec Hradilek.

"Če bi v zadnjih protitočnih vratih boljše izbral smer in šel tja, kjer je bil Hradilek, bi ga morda lahko izbil. Zadovoljen sem, uvrstitev v polfinale je odličen rezultat. To je takšno tekmovanje, kjer lahko izpadeš v prvem krogu ali pa prideš do finala. Zadovoljen sem s tem, kako sem se boril. Lahko bi bilo boljše, lahko bi bilo tudi slabše, ampak sem zadovoljen," je po nastopu povedal Tine Kancler.

Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Nemec Stefan Hengst, drugi je bil Rus Nikita Gubenko, tretji pa Brazilec Pedro Goncalves. V ženski konkurenci, kjer nismo imeli svoje predstavnice, je zmagala Čehinja Veronika Vojtova, druga je bila Rusinja Polina Mukhgaleeva, tretja pa Nemka Caroline Trompeter.