Nov 2019

Tony Estanguet v Tacnu

admin | Pon, 16.11.2009

Od 7.-12. novembra je na Tacenski progi, kjer bo prihodnjo jesen svetovno prvenstvo, treniral aktualni svetovni prvak za leto 2009 v kanuju enosedu francoz Tony Estanguet s svojim trenerjem bratom Patrice Estanguejem. Dodobra je Tony preizkusil ogromno kombinacij na divji Tacenski progi, kar je njegov brat budno spremljal in nič koliko kombinacij tudi posnel.

Trening je dvakratni evropski, svetovni in olimpijski prvak izkoristil tudi za testiranje različnih modelov kanujev, predvsem pa svoj novi, še ne popolnoma dodelan model, izdelan posebej za tacensko progo. Ves čas bivanja v Sloveniji je bil Tony v tesnem kontaktu s Simonom Hočevarjem, ki je poskrbel za bivanje v Hotelu Stil v Ljubljani ter za prevoze, prehrano in ostalo logistiko. Simon je skupaj s Tonyem vse dni tudi treniral ter bil deležen pozornega spremljanja trenerja Patrice-a in deležen prenekaterega koristnega nasveta.

Trening šampiona Tonya v Tacnu 10 mesecev pred SP je brez dvoma odraz resnega pristopa k SP in lep kompliment zahtevni progi in nenazadnje samemu SP, če vemo, da najboljši francoski tekmovalci niso prav pogosti gostje v Sloveniji, sploh pa ne na pripravah. Ponovno ga lahko pričakujemo v mesecu marcu, tako na treningu, kot tudi na tekmovanju.