Nov 2019

Trening na Kitajskem se bliža koncu

admin | Sob, 20.10.2007

Peking, 20. oktobra - Peter Kauzer in Jure Meglič, ki sta skupaj s trenerjem Fedjo Marušičem na treningu na olimpijski progi v Pekingu, imata za seboj že šest dni treninga. S progo sta zadovoljna, ravno tako s pogoji za trening.

Ker je obobje treninga, ki trenutno poteka v Pekingu, eden od le štirih v celotnem obdobju do olimpijskih iger, so v Pekingu skoraj vse ekipe, ki so na SP v Braziliji uspele pridobiti olimpijsko kvoto. Med njimi ni le nemške ekipe, ki se ni odločila za ta termin, v načrtu pa ima sodelovanje v terminu aprila, ko večine drugih ekip ne bo zaradi obdobja izbirnih tekmovanj.

Trije Slovenci so z razmerami za življenje zadovoljni. Hitro so se vključili tudi v kitajski način prevozov. Kratka razdalja med hotelom in kajakaškim centrom jim je sprožila idejo o nakupu koles. Na progo in do centra Shunyia se tako vozijo kar s kolesi. Občutili so tudi že, kako nadležen je lahko smog, ki je moteč predvsem v centru mesta, manj pa v Shunyiu, kjer je kajakaški center.

Pred njimi so še štirje dnevi treninga, ki jih bodo skušali kar najbolje izkoristiti tako za trening tehničnih kombinacij kot za test opreme.

Andrej Jelenc