Nov 2019

Trije v polfinalu uvodne tekme

admin | Čet, 22.04.2004

Atene, 22. aprila (STA) - S kvalifikacijskimi vožnjami kanuistov in kajakašic se je v Atenah začel letošnji svetovni pokal divjevodašev. V petkov polfinale se je med kanuisti uspelo uvrstiti obema slovenskima predstavnikoma na novozgrajeni progi v grški prestolnici, saj sta Simon Hočevar in Dejan Stevanovič kljub neprepričljivim vožnjam zasedla 22. oziroma 32. mesto. Za najboljšim v kvalifikacijah, Nemcem Stefanom Pfanmollerjem (191,35), je Hočevar zaostal 20,67 sekunde, medtem ko je Stevanovič v dveh vožnjah dodal še dobrih osem sekund več. Med kajakašicami je bila najhitrejša Slovakinja Irena Pavelkova (215,50). Nada Mali se je z 99,47 sekunde zaostanka in skupno 36. mestom prebila v jutrišnji polfinale, medtem ko Nini Mozetič po težavah v drugi vožnji to z 41. mestom ni uspelo.

"Pred tekmo smo vsekakor več pričakovali. Kanuista sta naredila preveč napak, Hočevar je sicer v drugo odpeljal malce bolje, medtem ko Stevanoviču čoln nikakor ni stekel. Oba pa bi morala voziti manj zadržano. Dekleti sta naredili po eno veliko napako, verjetno pa je k temu botrovala tudi določena nesproščenost pred tako velikim tekmovanjem," je pred odločilnimi nastopi, ki bodo odločali tudi o olimpijskih kvotah, povedal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.