Okt 2019

Uspeh spustašev dodatna spodbuda za Špelo in Jerne

admin | Sre, 24.06.2009

Brandenburg - V Brandenburgu, ki se nahaja v bližini nemške prestolnice, je vse nared za začetek evropskega prvenstva v kajak kanu sprintu. Na štartu bo nekaj več kot 600 tekmovalcev iz 37 držav. Slovensko zastopstvo je skromno po številu, saj bosta nastopila le Špela Ponomarenko in Jernej Župančič Regent.

Skromni pa niso cilji obeh tekmovalcev. Slovenca ciljata na uvrstitev v A finale v svojih boljših, olimpijskih  disciplinah, Špela na 500-metrski preizkušnji, Jernej pa na 1000-metrski. Seveda pa je Špelina pozornost še posebej namenjena tekmi na 200 metrov, saj je omenjeni disciplini osvojila že dve kolajni na svetovnih prvenstvih, med favoritinjami za kolajne pa je tudi tokrat.

Vreme na Beetzseeju je zelo vetrovno. Ob včerajšnjem prihodu so le redki tekmovalci odšli na trening, saj so bili valovi na jezeru zelo visoki. Stanje se je danes nekoliko umirilo, tako da je bil trening možen, vsi pa upajo, da se bo do petka, ko se začnejo boji za kolajne, vetra še manj.

Tako Jerneja kot Špelo jutri čakata prva nastopa v kvalifikacijah. Jernej bo nastopil že zjutraj v kvalifikacijah na 1000 metrov, oba s Špela pa nato popoldan še na 500 metrov. Oba sta prepričana, da z uvrstitvijo v polfinale ne bi smelo biti težav, v nadaljevanju pa bo nekaj malega odvisnega tudi od žreba skupin.

Slovensko zastopstvo se je zelo razveselilo tudi novic iz Valteline, kjer so spustaši z osvojitvijo kolajn več kot odlično začeli kajakaški teden. Zagotovo zna biti to še dodatna vspodbuda za Jerneja in Špelo tu v Brandenburgu ter slalomistov v Pauju, ki bodo konec tedna nastopili na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala.

Več o EP v kajak kanu sprintu v Brandenburgu na:

www.kanuem2009.de