Nov 2019

Uspešni v kvalifikacijah

admin | Sob, 10.04.2010

Večina slovenskih tekmovalcev je v Solkanu uspešno prestala kvalifikacije. Slovenci Benjamin Savšek, Luka Božič in Sašo Taljat, Nemec Sebastijan Schubert in Slovakinja Jana Dukatova so zmagovalci kvalifikacij prve tekme za ICF ranking v Solkanu.

Za verjetno največje presenečenje dneva sta poskrbela Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta ugnala trikratna olimpijska zmagovalca Petra in Pavola Hochschornerja. Slovaka sta sicer postavila najhitrejši čas prve vožnje, a bila nato zaradi prelahkega čolna diskvalificirana. Tudi v drugo prva kanuista sveta nista uspela prehiteti primorske naveze in se morala zadovoljiti z drugim mestom. Ljubljančana Luka Slapšak in Urban Jarc sta bila tretja.

V konkurenci kanuistov je 23-letni Benjamin Savšek upravičili visoke apetite, ki jih je imel pred tekmo v Solkanu. Član kluba Tacen KD Slovenica je bil od Avstrijca Leopolda Fuchsa hitrejši skoraj za dve sekundi, tretje mesto je osvojil Savškov klubski kolega Anže Berčič. Najizkušenejša slovenska kanuista Dejan Stevanovič in Simon Hočevar sta osvojila četrto oziroma trinajsto mesto.

V ženski konkurenci Slovakinja Jana Dukatova ni imela veliko težav s progo, saj je najbližjo zasledovalko Nino Mozetič prehitela za več kot pet sekund. Tretje mesto pa je pripadlo mladi Avstrijki Viktoriji Wolffhardt. Njena rojakinja Corinna Kuhnle je v prvi vožnji naredila veliko napako, ki ji je prinesla 50 kazenskih sekund, kar jo je uvrstilo šele na 21. mesto. V drugo je s progo opravila mnogo bolje in se povzpela na četrto mesto. Urša Kragelj je bila sedma, Eva Terčelj pa deveta.

Jana Dukatova je slavila tudi v sicer skromni konkurenci kanuistk. Druga je bila Eva Terčelj, tretja pa Irka Aisling Conlon.

Nemec Sebastian Schubert je nekoliko presenetil Petra Kauzerja, ki je bil tudi tokrat slovenski adut, in ga prehitel za 80 stotink sekunde. V odsotnosti Danieleja Molmentija, ki je tekmo izpustil zaradi poškodbe, je za italijansko uvrstitev med najboljšo trojico poskrbel Diego Paolini. Simon Artelj je bil četrti, Janoš Peterlin pa enajsti. Reprezentanta Jure Meglič in Dejan Kralj sta v kvalifikacijah zasedla 15. in 20. mesto.

Nedeljska polfinala se bodo začela ob 13. uri, finala pa ob 17. uri.