Dec 2019
29 30 31

V Banjaluki se začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane

admin | Tor, 23.07.2019

Na Vrbasu bo med četrtkom in nedeljo potekalo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer bodo med glavnimi favoriti tudi mladi slovenski divjevodaši. Uradno odprtje prvenstva bo jutri.

Na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane bodo v četrtek na sporedu posamične kvalifikacije v sprintu na divjih vodah tako v konkurenci mladincev kot mlajših članov. V petek bodo podelili prve komplete kolajn, saj bodo najprej tekmovalke in tekmovalci nastopili v posamičnih finalih sprinta na divjih vodah, nato pa se pomerili še za ekipne naslove prvakov. Za soboto so predvidene posamične preizkušnje v klasičnem spustu na divjih vodah, za nedeljo pa še ekipne tekme v klasičnem spustu.

Slovenske barve bodo v konkurenci mlajših članov zastopali kajakaši Anže Urankar, Tim Novak, Matic Firm in Lenart Stanovnik, med dekleti pa Lea Novak. Več predstavnikov bomo imeli v mladinski konkurenci. Med kajakašicami bo v kajaku in kanuju veslala Eva Alina Hočevar, v kajaku pa še Helena Domajnko, Ana Šteblaj in Živa Jančar. V kajaku bodo tekmovali Vid Oštrbenk, Urban Novak, Ulan Valant in Erazem Šavli, v kanuju pa Maj Oštrbenk, Martin Gale in Nejc Gradišek. Med kanuističnimi dvojci se bosta predstavili bratska naveza Oštrbenk ter Martin Gale in Nejc Gradišek.

Spletna stran: https://canoebanjaluka.com/

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/