Jul 2020

V boj za kolajne še mladi kajakaši

admin | Tor, 05.07.2005

Solkan, 05. julija (STA) - Po evropskem članskem prvenstvu kajakašev in kanuistov v Tacnu se bodo za slalomske kolajne, tokrat svetovnega kova, v Solkanu borili še mladinci in mladinke. Tekmovanje, na katerem bodo sodelovali veslači iz 23 držav in petih celin, se bo s kvalifikacijami začelo v soboto, 9. julija, finalne vožnje bodo na sporedu dan kasneje od 14. ure naprej. Slovenske barve bo na Soči branilo kar 23 tekmovalcev in tekmovalk.

Po zadnjem deževju prireditelji nimajo več težav z zagotavljanjem zadostne količine vode, tako za treninge kot tekmo, s čimer je v Solkanu že vse pripravljeno na pričetek SP. V konkurenci kajakašev K-1 bodo nastopili Simon Artelj, Gregor Brovinsky, Matic Tercelj, Alen Kovačič, Matic Obid in Alen Kovačič, v konkurenci C-1 Benjamin Savšek, Marcel Zver, Jernej Zupan, Jure Lenarčič in Miha Zver, pri ženskih kajakašicah Urša Kragelj, Nika Mozetič, Katja Svoljšak, Nina Mihelič, Maša Bučar in Manja Zalaznik, v kanujih dvosedih pa dvojice Jure Janežič/Anže Janežič, Blaž Oven/Jure Jaklič in Saša Taljat/Luka Božič.

Eva Terčelj
Luka Božič