Jun 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

V Bratislavi zmaga Kauzerja in drugo mesto Megliča

admin | Ned, 16.08.2009

Bratislava – Na štartu tekme za ICF ranking, ki jo je ta konec tedna gostila Slovaška, je bilo tokrat kar 350 slalomistov iz celega sveta, kar priča o moči konkurence, ki jo je s svojima vožnjama prepričljivo ugnal slovenski kajakaš Peter Kauzer. Da je bilo slavje Slovenije popolno, je z drugim mestom poskrbel Jure Meglič.

Tekma vseh tekem, na kateri praktično ni manjkal nihče (kajakaši in kanuisti so prišli iz kar 25 držav), je vnovič pokazala trenutna razmerja moči in zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala ter skupnega seštevka, 25-letni Hrastničan, zaposlen pri Slovenski vojski, je še enkrat več potrdil svoj sloves najhitrejšega med vsemi. Gladko je pometel z vsemi konkurenti, kar je še posebej razveseljivo, pa je dejstvo, da je imel Peter še precej rezerve: »Če pomislim, kako naporen teden je za mano, kar se treningov tiče, sem z rezultatom zadovoljen. Vožnje so bile solidne, je pa res, da sem imel še dve ali tri sekunde rezerve pri svoji najboljši vožnji! Veseli me, da je to danes zadostovalo za zmago, saj je bila konkurenca kar močna. Če samo omenim Britanca Walsha, Francoza Combota, Italijane... so to že precej ostri tekmeci, če pa k temu dodate še podatek, da je bila za Slovake to izbirna tekma za svetovno prvenstvo, ki bo v Španiji, potem je že skoraj odveč izgubljati besede o konkurenci.«

Potem ko se sezona svetovnega pokala ni izšla po njegovih načrtih in je iz Augsburga domov odpotoval nekoliko poklapan, je danes nasmešek na obrazu Jureta Megliča kazal na povsem drugačno zgodbo. »Nekaj negotovosti je bilo prisotne, ker sem imel na začetku tedna prehlad, toda do petka se mi uspelo pozdraviti in potem ni bilo težav. Proga je bila lepa, a zahtevna, kot se za Slovaško spodobi. V zadnjem času sem prišel do točke, ko mi uspeva realizirati vse, kar si zamislim, zato mi je tudi lepo tekmovati. Seveda se mi še vedno prikrade kakšna napaka vmes, ampak tako ali tako je pred mano še nekaj krepkih treningov, nato pa že tekma v Tacnu...« je navdušeno poročal Meglič, ki je, enako kot Kauzer, zaposlen pri Slovenski vojski. V Tacnu si mladi Gorenjec veliko obeta, saj gre za njegovo 'domače igrišče', kjer je na tekmi za svetovni pokal že zmagal, njegova trenutna forma in nastop v Bratislavi, pa prav tako pričata njemu v prid. »Upam, da bom v Tacnu dobro odpeljal in nas bo prišlo spodbujat čim več ljudi. Potem pa bom pripravljenost samo še stopnjeval do svetovnega prvenstva septembra v Španiji,« je zaključil Meglič.

Odlično se je še enkrat več izkazal tudi Anže Berčič. Suhljati kanuist iz tacenskega kluba si je najprej izboril nastop v finalu, nato pa v družbi imen kot so Michal Martikan, Alexander Slavfkovsky, Matej Benuš, Christos Tsakmakis... zasedel odlično peto mesto.

Slovenci so že po kvalikacijskih nastopih tekmovali tudi v kategoriji 4-CAT v zasedbiPeter Kauzer, Benjamin Savšek, Dejan Kralj, Simon Hočevar in Nina Mozetič. Slovenci so domov odnesli še eno zmago, tokrat v disciplini, v kater sicer skoraj nikoli ne nastopajo.

Celotni rezultati dostopni na:

http://www.mates.sk/

 Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam