Nov 2019

V burji najhitreje Schmid Gerhard

admin | Pon, 10.12.2007

Lucija, 9. decembra - Avstrijec Gerhard Schmidt se je najbolje znašel v vetrovnem vremenu na 16. božično-novoletnem kajakaškem maratonu Slovenska obala. Tako se je oddolžil najboljšemu slovenskemu tekmovalcu Jerneju Korenjaku, ki  je slavil lani, tokrat pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Organizatorji so zaradi močne burje spremenili traso maratona. Tekmovalci tako niso startali v Kopru, temveč v Luciji. Proga je bila speljana do Pirana, preveslati pa je bilo potrebno dva kroga.

Najboljši avstrijski spustaš Gerhard Schmid je že kmalu po štartu prevzel vodstvo. Na  prvem obratu sta najhitrejša Slovenca, Jernej Korenjak ter Rok Kuk, ki je bil najhitrejši mirnovodaš, zaostajala za dobrih petnajst sekund. Vodilni  Avstrijec je tempo še stopnjeval in povečeval prednost. Tudi v drugih kategorijah se med tekmo vrstni red ni veliko spreminjal. Najhitrejši iz prvih kilometrov so svojo prednost zadržali do konca. Pri kanuistih je slavil Dejan Stevanovič pred Simonom Hočevarjem, pri ženskah pa je Nina Mozetič premagala Lučko Cankar.

Že pred štartom maratona  so na mini maratonu v Kopru nastopili najmlajši za točke Slovenskega zimskega pokala. Med mlajšimi mladinci je bil najhitrejši Malin Titorič v kategoriji mirnih vod, najhitrejši med starejšimi dečki je bil Matej Skok, medtem ko je bil na najkrajši progi, ki so jo veslali mlajši dečki in deklice, najhitrejši Leon Breznik.

Na maratonu,ki ga je organiziral Kajaka kanu klub Ljubljana, je nastopalo 150 tekmvalcev iz 4 držav.

Andrej Jelenc

Rezultati: