Okt 2020

V Celju dominirali domači kajakaši

admin | Pon, 05.05.2014

Celje je gostilo tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije, na kateri so v konkurenci kajakašev prednjačili tekmovalci domačega kluba. Vid Karner je zmagal med mladinci, Urh Turnšek med starejšimi dečki (zmagal je tudi v konkurenci kanuistov), med cicibankami pa se je zmage veselila še Maša Rebernik.

Kajakaš Vid Karner je po povratku s svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji na domači tekmi zmagal v konkurenci mladincev. Izmed tekmecev se mu je najbolj približal brat Teo Karner, ki je tako poskrbel, da so se Celjani veselili dvojne zmage, tretje mesto pa je zasedel Jakob Jež iz KK Soške elektrarne. Celjski tekmovalec Urh Turnšek je bil najboljši v konkurenci starejših dečkov, za njim pa sta zaostala Klemen Kavzar (BD Steklarna Hrastnik) in Brin Colnar (KKK Tacen). Še tretjo kajakaško zmago za domači klub je priveslal Lan Tominec, ki je bil boljši od klubskega sotekmovalca Jana Ločnikarja in Jana Sušmela (KK Soške elektrarne). Najuspešnejši kajakaš med cicibani je bil  Luka Brglez (BD Steklarna Hrastnik), drugi je bil Martin Gale (KK Simon), tretji pa Vid Polenčič (KK Soške elektrarne).

V konkurenci kajakašic se je med mladinkami zmage veselila Alja Kozorog, za njo se je uvrstila Beti Medved (obe KK Soške elektrarne), tretja pa je bila Nika Teršek (KKK Nivo Celje). Med starejšimi deklicami je zmagala predstavnica KKK Tacen Lea Novak, druga je bila Živa Brglez (BD Steklarna Hrastnik), tretja pa Manca Gosenca (KKK Ljubljana). Med mlajšimi deklicami se je zmage veselila Eva Alina Hočevar (KK Simon), druga je bila Zala Zanoškar (KKK Nivo Celje), tretja pa Zarja Colnar (KKK Tacen). Najboljša cicibanka je bila Maša Rebernik (KKK Nivo Celje), druga je bila Maja Avbelj (BD Steklarna Hrastnik), tretja pa Nikolina Gramc (KKK Krško).

Dekleta so tekmovala tudi v kanuju. Med mladinkami je Alja Kozorog zmagala pred Beti Medved, med starejšimi deklicami pa je Eva Alina Hočevar zmagi v kajaku dodala še prvo mesto med kanuistkami. Za njo sta se zvrstili Lea Novak in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne). Slednja je skupaj s Saro Belinger nastopila tudi v kanuju dvosedu.

Med kanuisti mladinci je nastopil le Aljaž Jug (KK Soške elektrarne), precej več tekmovalcev pa je startalo v kategoriji starejših dečkov. Zmagal je Urh Turnšek, ki je bil najboljši tudi v kajaku, drugi je bil Štefan Božič (KK Soške elektrarne), tretji pa Vid Oštrbenk (KKK Čatež).

Oštrbenk je skupaj z Benom Kunstom veslal tudi v kategoriji dvojcev, kjer sta med starejšimi dečki zasedla drugo mesto. Zmagala sta Primorca Nejc Polečič in Štefan Božič (KK Soške elektrarne), tretja pa sta bila Celjana Jan Ločnikar in Lan Tominc. V kategoriji mladincev sta tokrat nastopila le Tine Kancler in Jakob Jež (KK Soške elektrarne).

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Celje_2014_NwJ7.pdf

Fotogalerija: http://www.kajak-zveza.si/moduli/galerija/16/131