Nov 2019

V finalu le Stevanovič

admin | Sob, 20.02.2010

Drugi tekmovalni dan prvenstva Oceanije je imela Slovenija v finalu le enega predstavnika. Med najboljšo deseterico se je namreč s šestim mestom prebil kanuist Dejan Stevanovič. Preostala predstavnika v polfinalu in obe kajakašici pa so bili za uvrstitev v finale prepočasni.

Primorec Dejan Stevanovič je v finale napredoval z osmim časom polfinala in nato v odločilni vožnji prikazal še eno dobro predstavo ter se brez dodatnih kazenskih sekund uvrstil na šesto mesto. Za zmagovalcem Edernom Le Rouyjetom iz Francije je zaostal slabih šest sekund. Drugo mesto je pripadlo Čehu Vitezslavu Gebasu, tretje pa Japoncu Takuyji Hanedi. Jernej Zupan in Anže Berčič sta se uvrstila na 23. oziroma 27. mesto in tako obstala v polfinalu. Nekoliko presenetljiv je bil tudi polom drugouvrščenega z EP, Slovaka Alexandra Slafkovskega, ki je zmagal v kvalifikacijah, nato pa je v polfinalu že pred prvimi vrati naredil eksimski obrat in vožnja je šla po zlu, prav tako pa dobra uvrstitev, saj je bil uvrščen tik pred Jerneja Zupana.

V ženski konkurenci smo imeli na štartu dve predstavnici. Bolje se je odrezala Urša Kragelj, ki je bila 13., Nina Mozetič pa se je uvrstila na 19. mesto. Ob tem je treba poudariti, da je večina slovenskih tekmovalcev na to tekmo prišla brez pravega treninga, saj so v Avstralijo pripotovali šele nekaj ur pred začetkom kvalifikacij. Zmagala je Avstrijka Corinna Kuhnle, ki v zadnjih sezonah stalno napoveduje boj za najvišja mesta. Druga je bila Čehinja Katerina Kudejova, tretja pa domačinka Sarah Grant. Za precejšnje razočaranje sta poskrbeli Slovakinji Jana Dukatova in dvakratna olimpijska zmagovalka Elena Kaliska, ki vselej ciljata na zmago, tokrat pa sta bili uvrščeni na peto oziroma deseto mesto.

Ponoči po slovenskem času se bodo po olimpijskem kanalu v Penrithu spustili še kajakaši, dvojci in kanuistke. Slovenske barve bodo v polfinalu zastopali kajakaša Jure Meglič in Gregor Brovinsky ter dvojec Luka Božič in Sašo Taljat.

Rezultate lahko spremljate na tem naslovu: