Okt 2019

V kanuju še Zakrajšek

admin | Ned, 16.05.2004

Ljubljana, 16. maja (STA) - Slovenski kajakaši in kanuisti so s tekmama na Soči in v Tacnu, ki je štela tudi za državne naslove, zapolnili odprta mesta za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 4. do 6. junija v Skopju, in na tekmah svetovnega pokala. Z izpolnjeno normo bo tako v svetovnem pokalu in na EP poleg Dejana Stevanoviča in Simona Hočevarja v kanuju tekmoval še Jošt Zakrajšek, med dvojci bosta v makedonski prestolnici slovenske barve branila Sebastjan Linke in Uroš Škander, ki pa ne bosta prisotna v svetovnem pokalu, tam bosta namreč v julijskem delu veslala Nejc Višnar in Urban Jarc. Sicer pa bodo v Skopju poleg kanuistov in dvojca med kajakaši nastopili Dejan Kralj, Uroš Kodelja in Fedja Marušič, med kajakašicami pa Nada Mali in Nina Mozetič.

Na osnovi veljavnih kriterijev so se v mladinsko kajakaško slalom reprezentanco za leto 2004 uvrstili še Simon Artelj, Gregor Brovinsky in Matic Terčelj (K-1), Benjamin Savšek, Aljaž Kulovec in Marcel Zver (C-1), A. Janežič/J. Janežič ter Oven/Jaklič (C-2) in Nika Mozetič, Urška Kragelj ter Kaja Puhan v ženskem kajaku.

V reprezentanci mlajših članov (U 23) pa so Andrej Nolimal, Peter Kauzer in Jure Meglič (K-1), Marko Čivčija, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič (C-1), Višnar/Jarc v dvojcu in Nina Mozetič v ženskem K-1.

Mladinsko svetovno prvenstvo bo na sporedu od 1. do 4. julija v avstrijskem Loferju, evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov pa od 10. do 12. septembra v Krakovu.