Okt 2018

V Kopru to soboto mednarodna regata Capris

admin | Sre, 08.08.2018

To soboto, 11. avgusta, bo v Žusterni potekala 29. mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Capris'. Začetek tekmovalnega dne je predviden za 8. uro. Organizatorji pričakujejo udeležbo približno 150 tekmovalk in tekmovalcev, tako iz slovenskih klubov kot tudi iz tujine. V preteklosti so se te regate udeleževali tudi sprinterji iz Hrvaške, Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije.

Letos so razpisane tekme v kajakih eno- in dvosedih, na 200- in 500-metrskih razdaljah. V mladinski in članski konkurenci so razpisane tudi preizkušnje za kanuiste in kanuistke, sicer pa imajo možnost nastopa na regati vsi, od najmlajših cicibanov in cicibank, mlajših in starejših deklic/deklic, mladincev in mladink, članov in veteranov, pa tudi mešani pari v kajaku dvosedu. Preizkušnje bodo potekale med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice.

Tekmovanje bo tudi izbirna tekma za mladinke in mladince za nastop na tekmovanju 'Olimpijski upi'.

Organizator te regate je Kajak kanu klub Žusterna, ki obeležuje 36-letnico obstoja, od letos dalje pa tudi domuje v novih prostorih na stari lokaciji.

Razpis: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/capris_2018_slo_8UG6.pdf

Špela Ponomarenko Janić