Mar 2019

V Milanu se je začelo EP na mirnih vodah

admin | Sre, 14.05.2008

Milano, 14. maja (STA) - V Milanu se je na umetnem jezeru Idroscalo začelo evropsko prvenstvo v kajaku na mirnih vodah. Med sodelujočimi tekmovalci iz 39 držav je tudi četverica slovenskih tekmovalcev. Poleg stalnih članov reprezentance Špele Ponomarenko in Jerneja Zupančič Regenta bosta nastopila še Dejan Majanovič ter Tim Jerman v dvosedu na 200 metrov.

Tekmovanje je še posebej pomembno za Špelo Ponomarenko, ki si lahko z dobrim nastopom pribori kvoto za nastop na olimpijskih igrah. Za izpolnitev cilja mora biti prva ali druga med tekmicami, ki si kvote niso priveslale na lanskoletnem svetovnem prvenstvu. Ob ugodnem razpletu je možno, da bo prosto še kakšno mesto. Špela je imela ugoden žreb, tako da ima ugodno štartno skupino. Z dobro vožnjo si lahko že v kvalifikacijah zagotovi nastop v finalu. Zmagovalke predtekmovalnih skupin se neposredno uvrstijo v finale, tekmovalke na mestih od dva do šest pa si lahko finale zagotovijo preko polfinala, ki bo na sporedu v petek.

Veliko od prvenstva pričakuje tudi Jernej Župančič Regent, ki se na prvenstvo ni posebej pripravljal, saj mu je glavni cilj nastop na OI, katerega si je zagotovil že lani. Kljub temu, da forme ni posebej načrtoval za to evropsko prvenstvo, ni brez visokih tekmovalnih ciljev. Ker bo to prva resna tekma v sezoni, bo eden od ciljev tudi preverjanje taktike za olimpijski nastop.

Od Slovencev bo prvi nastopil prav Župančič, ki ga nastop na 1000 m čaka jutri dopoldan, popoldan pa še na 500 m, ki sicer ni njegova močnejša disciplina. Špela Ponomarenko bo v kvalifikacijah na 500 m nastopila popoldan.

Več informacij: